Antena

Cel mai simplu, dar și cel mai adorat tort: Tort cu cremă de ciocolată!

Potrivit pentru orice sărbătoare, Chiar și pentru masa de Crăciun, cel mai simplu și cel mai adorat tort, este acest Tort cu cremă de ciocolată.

Publicat: Joi, 20 Decembrie 2018, 13:16 | Actualizat: Joi, 25 Februarie 2021, 13:55
Cel mai simplu, dar și cel mai adorat tort: Tort cu cremă de ciocolată!
Tort cu cremă de ciocolată

Potrivit pentru orice sărbătoare, chiar și pentru masa de Crăciun, cel mai simplu și cel mai adorat tort, este acest Tort cu cremă de ciocolată.


Ingrediente necesare pentru rețeta de Tort cu cremă de ciocolată


Modul de preparare al rețetei de Tort cu cremă de ciocolată

Este bine ca blatul de tort să îl preparăm cu o zi înainte de asamblare tortului. Se va secționa mai bine.

Albușurile, separate de gălbenușuri, le mixăm, mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul adăugat treptat, până obținem o bezea fermă.

Adăugăm gălbenușurile frecate și ele cu sare și cu untul topit și temperat, apoi încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua. Pentru că adăugăm unt în compoziție, punem și puțin praf de copt.

Compoziția obținută se întinde în tava tapetată cu hărtie de copt și se coace pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau până trece testul cu scobitoarea.

Lăsăm blatul de tort să se tempereze cam 10 minute în tavă, apoi îl răsturnăm invers pe platou. Îl lăsăm să se răcească complet, apoi îl secționăm în două părți aproximativ egale, pe care le însiropăm ușor cu siropul rece, preparat din apă cu zahăr și esență, prin fierbere.

Pentru crema ganache de ciocolată, se pune frișca la încălzit, într-un vas, la foc mic. Avem grijă să nu atingă, totuși punctul de fierbere,

Recomandari A1

Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează crema, apoi se adaugă un praf de sare, pentru intensificarea gustului. Dăm crema la rece, iar când este bine răcită, introducem mixerul în ea și o mixăm pentru a căpăta volum și cremozitate. Crema ganache de ciocolată se întinde între cele două foi de blat și, de asemeni, se îmbracă tortul cu ea.

Decorăm deliciosul tort cu cremă de ciocolată și cu puțină ciocolată răzuită, pentru un aspect mai plăcut.

Whatsapp LinkedIn
tort cu crema de ciocolata tort cu ciocolata blat de tort ganache de ciocolata blat de tort cu cacao
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Insula Iubirii | Spania, testul suprem care pune iubirea la încercare, e exclusiv în AntenaPLAY! Vezi acum episoadele disponibile.
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă de tort cu cremă de ciocolată albă și glazură, preparat de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi...
Rețeta Tort duo cu ciocolată și zmeură. Tort simplu și rapid, fără coacere
Video recomandate
Video
Citește și