Tort cu cremă de lămâie și bezea caramelizată. O adevărată nebunie-n farfurie!
Potrivit pentru un weekend în familie, sau pentru o masă de sărbătoare, acest tort cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, va avea un succes garantat.
Publicat: Joi, 18 Ianuarie 2018, 08:58 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:15Potrivit pentru un weekend în familie, sau pentru o masă de sărbătoare, acest tort cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, va avea un succes garantat.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 250 g făină
- 200 ml lapte
- 45 g cacao
- 250 g unt
- 400 g gem de caise
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- Pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 250 g zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 praf sare
- Pentru glazură:
- 200 g gem de caise
- 4 albușuri
- 5 linguri de zahăr
- 1 praf de sare
- zeama de la 1/2 lamaie
- Pentru decor:
- bezele
- jeleu de zmeură
- căpșuni proaspete
Mod de preparare tort cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Pentru blat, se amestecă mai întâi, făina cu praful de copt și cacaua.
Se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul până se spumează.
Se adaugă pe rând: laptele, amestecul de făină și cacao, untul topit si răcit și gemul de caise.
Compoziția se întinde în tava unsă și tapetată cu zahăr, apoi se dă la cuptor pentru 20-25 de minute la 175 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.
Se scoate blatul din tavă, se lasă la răcit, apoi se secționează pe jumătate, orizontal.
Pentru cremă, se amestecă mascarponele cu un praf de sare si coaja rasa de lămâie, apoi se mixează împreună cu zahărul, până la diluarea acestuia.
Se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.
Crema se întinde în strat subțire între foile de blat, apoi tortul se unge deasupra cu gemul de caise.
Pentru glazură, se bat cele 4 albușuri cu un praf de sare, 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie, pe baie de aburi.
Separat, se caramelizează 3 linguri de zahăr și se toarnă fierbinte peste albușuri, bătându-le energic pentru omogenizare.
Bezeaua caramelizată se întinde imediat peste stratul de gem, apoi tortul se decoreaza cu jeleu de zmeură și căpșuni proaspete.
Să vă fie de folos!