Quinoa și somon, vedete în farfuriile pregătite de jurații ”Chefi la cuțite” în ediția premieră
Săptămâna aceasta, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au jurizat, dar au și gătit, căci noutatea sezonului 6 impune o luptă culinară între cei trei, a cărei miză cântărește foarte mult. În fiecare ediție de jurizări pe nevăzute, maeștrii bucătăriei se luptă pentru o amuletă bonus ce le va oferi un avantaj în confruntările pe echipe ce vor urma.
Publicat: Joi, 01 Noiembrie 2018, 16:01 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:29Săptămâna aceasta, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au jurizat, dar au și gătit, căci noutatea sezonului 6 impune o luptă culinară între cei trei, a cărei miză cântărește foarte mult. În fiecare ediție de jurizări pe nevăzute, maeștrii bucătăriei se luptă pentru o amuletă bonus ce le va oferi un avantaj în confruntările pe echipe ce vor urma.
Astfel, luni seară, jurații au primit un coș Lidl cu cele mai proaspete ingrediente, pe care le-au folosit pentru a pune în evidență somonul, vedetă în farfuriile lor.
Dacă chef Sorin a pregătit o variantă asiatică pe bază de soia, iar chef Cătălin a mizat că piureurile vor potența aroma peștelui, chef Florin a ales varianta câștigătoare, iar corectitudinea farfuriei i-a adus și prima amuletă.
Și marți seară cei trei chefi au avut la dispoziție produse de top asigurate de Lidl și au folosit cele mai proaspete ingrediente din cămară pentru a livra preparate cu o savoare deosebită și a pune în valoare ingredientul impus, quinoa. Deși tema probei le-a dat mari bătăi de cap, chef Cătălin Scărlătescu a reușit să impresioneze cheful invitat să jurizeze, un expert în cărnuri, cu un preparat vegetarian. Astfel, burgerul vegetal i-a adus acestuia prima amuletă bonus din cele 12 puse în joc în acest sezon.