Cinci trucuri culinare pe care le-am învățat la Titani la cuțite
Ne-am delectat simțurile și am învățat rețete noi în cele două ediții speciale Titani la cuțite! De data aceasta, Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu au demonstrat că sunt adevărate forțe dezlănțuite ale naturii, atunci când se iau la întrecere în bucătărie!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 06 Mai 2020, 17:24 | Actualizat: Joi, 07 Mai 2020, 12:59- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Înainte de sezonul 8 Chefi la cuțite, fanii emisiunii au putut savura două ediții speciale, numite Titani la cuțite, în care cei trei maeștri ai bucătăriei au luptat alături de nouă alți bucătari celebri din România, pentru a obține o victorie răsplătită cu un premiu pe măsură: o statuie specială pentru sezonul 8!
Cele trei echipe s-au întrecut în rețete speciale, pregătite cu multă atenție și pricepere. Chiar și cei mai buni bucătari români au nevoie de un ajutor, motiv pentru care cămara Lidl a fost ticsită de tot felul de ingrediente, pentru ca gătitul să devină mai simplu, mai gustos și mai sănătos!
Când ai totul la îndemână și faci o economie uriașă de timp și energie, parcă și statul în bucătărie devine o adevărată plăcere!
Chiar dacă au primit probe dificile, cămara Lidl le-a oferit concurenților tot ceea ce au avut nevoie pentru a pregăti rețete de drob în stil fine dining, street food cu aromă de Paște sau deserturi rafinate!
Ce am învățat din aceste două ediții speciale Titani la cuțite?
- 1. Pentru un plus de savoare, uleiul trebuie înlocuit cu unt atunci când dorim să pregătim carne, piureuri, legume trase la tigaie sau numeroase alte rețete
- 2. Ingredientele sau sosurile dulci, dacă sunt alese cu grijă, pot completa perfect o rețetă de fel principal (cum este, de exemplu, dulceața de ceapă sau de ardei iute)
- 3. Drobul e drob și e bun oriunde și oricând, clasic sau pe stil fine dining. În fond, cea mai bună rețetă din lume este cea care îți place ție!
- 4. Unele rețete sună complicat, dar sunt extrem de simplu de făcut, dacă alegi ingredientele potrivite
- 5. Nu există gătit fără condimente! Acestea nu trebuie să lipsească din bucătăria celor care își doresc rețete savuroase! Nu ezita să folosești condimente asiatice, arăbești sau indiene pentru a transforma o simplă bucată de carne într-o adevărată minunăție culinară