De ce trebuie să nu mai încarci telefonul în mașină. Greșeala imensă pe care o fac mulți
Multe persoane obișnuiesc să își încarce telefonul la portul USB al mașinii atunci când se află într-o călătorie lungă, iar bateria device-ului este scăzută, însă puțini sunt cei care știu că fac o greșeală pe care ar trebui să o evite. Iată motivul pentru care nu trebuie să îți încarci telefonul în mașină.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 18 Iulie 2022, 09:33 | Actualizat: Luni, 18 Iulie 2022, 10:37O călătorie lungă, un drum aglomerat și un telefon descărcat îi poate face pe șoferi, dar și pe pasageri să își conecteze divice-ul la portul USB al mașinii, fapt care nu este tocmai recomandat de către specialiști.
Modul de încărcare poate reprezenta un risc pentru telefon. Majoritatea oamenilor încearcă să caute diferite soluții pentru a-și „alimenta” smartphone-ul atunci când au rămas fără baterie, iar cea mai bună rezolvare rămâne conectarea la portul USB al unui autovehicul. Iată de ce nu ar trebui să mai faceți asta.
De ce trebuie să ne oprim din a ne mai încărca telefoanele în mașină
Încărcare telefonului în mașină nu este o soluție atât de bună deoarece duce la deteriorarea acestuia. Experiții sunt de părere că smartphone-urile nu ar trebui încărcate nici la bricheta autovechiculului pentru că adaptorul folosește 12V, în timp ce telefoanele folosesc în general 5V.
„Smarphone-urile folosesc în general 5V atunci când se încarcă, iar adaptorul este în mod normal capabil să regleze voltajul”, a explicat Joshua Sutton, manager la uBreakiFix, un service pentru electronice, pentru Reader’s Digest.
De altfel, un risc pentru telefonul poate reprezenta și faptul că adaptorul nu funcționează cum trebuie sau nu este fabricat de producătorul mașinii.
Pe aceeași temă„Cu toate acestea, dacă adaptorul nu funcționează bine sau dacă nu este făcut de către producătorul mașinii, poate trimite prea multă putere în telefon și astfel există riscul să-l avarieze. De cele mai multe ori nu realizezi imediat dacă au fost avarii, pentru că bateria este cea afectată în primă instanță, diminuând starea de sănătate a bateriei.”, a mai adăugat Joshua Sutton, potrivit sursei citate mai sus.
Încărcarea telefonului în mașină poate duce și la degradarea portului USB sau poate strica placa de bază a divice-ului, componentă destul de costisitoare mai ales când este vorba de un smartphone inteligent.
„În cel mai rău caz ar putea deteriora portul de încărcare al telefonului sau placa de bază în sine, o piesă foarte scumpă. O regulă generală bună este să utilizezi întotdeauna încărcătorul de mașină oficial al producătorului telefonului, pentru a asigura cea mai înaltă calitate și o reglare adecvată a puterii”, a mai spus el.
Cum își poți încărca telefonul în mașină fără a-l deteriora
Înainte de a vă conecta telefonul la portul USB al mașinii trebuie să investigați puțin autovechicul și cablurile pe care le folosiți. Pentru o încărcare sigură a divice-ului este necesar să cumperi un adaptor original de pe site-uri oficiale și de încredere.
De altfel, trebuie să te asiguri că acesta este compatibil cu telefonul tău, conform sursei citate mai sus.
Mai mult decât atât, trebuie să stii că aplicațiile care descarcă cel mai mult bateria telefonului sunt: Facebook (a companiei Meta), Facebook Messenger, Google Maps, WhatsApp, Spotify, Snapchat sau Netflix, fiind și cele mai utilizate de către populație.