Antena

Soluții anti-țânțari pentru interior. Metode naturale pentru a alunga insectele

Odată cu venirea verii, țânțarii și muștele ne dau mari bătăi de cap. Dacă nu vrem să apelăm la insecticide, putem găsi soluții naturale împotriva țânțarilor, eficiente și nontoxice.

Autor: Alina Serea Publicat: Marti, 18 Iunie 2019, 14:58 | Actualizat: Marti, 18 Iunie 2019, 15:30
Solutii anti- tantari

Odată cu venirea verii, țânțarii și muștele ne dau mari bătăi de cap. Dacă nu vrem să apelăm la insecticide, putem găsi soluții naturale împotriva țânțarilor, eficiente și nontoxice.

Pentru că soluţiile şi spray-urile anti-ţânţari găsite în comerţ conţin adesea pesticide periculoase pentru sănătate, o variantă mai bună o constituie remediile şi ingredientele naturale.

Ce persoane sunt mai expuse înțepăturilor de țânțari

Unele persoane sunt mai des înțepate de țânțar decât altele. În general, țânțarii înțeapă mai des copiii și femeile însărcinate. Viitoarele mame sunt piscate de țânțari de două ori mai des decât alte persoane, din cauza că temperatura corpului lor este puțin mai crescută, și expiră cu peste 20% mai mult CO2, la fel și copiii.

De asemenea, s-a observat că țânțarii sunt atrași de persoanele cu grupa sanguină 0. Acestea au fost înțepate de două ori mai frecvent decât cele cu grupa A, în vreme ce persoanele care au grupa B se află pe undeva la mijloc. În plus, ţânţarii preferă bărbaţii în locul femeilor şi persoanele supraponderale în locul celor slabe.

Oamenii de ştiinţă au încercat să înţeleagă ce anume îi face pe unii oameni mai atrăgători pentru ţânţari. Se pare că ţânţarii sunt ghidaţi şi de simţul mirosului, iar acesta se datorează în mare parte bacteriilor aflate pe pielea noastră. Flora şi fauna de pe pielea noastră miros apetisant pentru ţânţari, iar acestea se dezvoltă atunci când transpirăm sau când petrecem o perioadă lungă de timp în aer liber.

Pe aceeași temă

Soluții anti-țânțari, metode naturale de a ține insectele la distanță

Pune cinci picături de ulei într-o cană cu apă, apoi pune amestecul într-un recipient din plastic pentru spray şi aplică două sau trei "puf"-uri înainte să ieşi din casă. Aroma uleiului va ţine ţânţarii la distanţă.

Ţânţarii urăsc citronella la fel de mult cum urăsc şi mirosul de eucalipt.

Recomandari A1

Țânțarii pot fi alungați și pulverizând o soluție din ulei esențial de lavandă și apă pe la ferestre. Atunci când petreci timp afară, în curte și nu numai, poți folosi aceste amestec și direct pe piele pentru că țânțarii să nu se apropie de ține.

Plante care alungă țânțarii

Unele flori și plante au un efect de repelent pentru țânțari. Iată mai jos care sunt aceste flori și plante care nu te vor ajută doar să ții departe țânțarii, ci îți vor și înfrumuseța curtea sau pervazul.

Lavanda – proaspătă sau uscată
Lavanda, plantă cu flori mov și un miros amețitor este de mare ajutor în alungarea țânțarilor. Este deja cunoscut efectul sau benefic împotriva moliilor, însă este utilă și împotriva țânțarilor. În plus, lavanda are și câteva proprietăți medicinale de excepție, astfel încât ea poate fi utilizată în mai multe scopuri. Ceaiul de lavandă, cu aroma lui îmbietoare, are efecte de calmare și este un somnifer natural.

Mușcatele
Mușcatele sunt și ele de mare ajutor pentru a ține țânțarii departe. Le poți pune oriunde, în balcon în ghivecesuspendate, în curte sau la ferestre. Nu sunt doar fermecătoare, ci și foarte utile împotriva țânțarilor.

Gălbenelele
Gălbenelele, deși cunoscute mai mult pentru utilizările medicinale, sunt și de mare ajutor împotriva țânțarilor. Plantează niște gălbenele în grădină sau în jardiniere în balcon pentru a ține departe aceste insecte atât de deranjante. Gălbenelele se plantează ușor și se găsesc inclusiv în ghivece, gata crescute.

Lemongrass
O altă plantă foarte utilă în lupta cu țânțarii este lemongrass-ul. Poate fi plantat în curte sau în ghivece și jardiniere amplasate fie în curtea casei, fie în balcon sau la ferestre.

Pe aceeași temă

Remedii pentru calmarea înțepăturilor de țânțari

Pentru ajutor imediat, încearcă o cremă cu efect antihistaminic pentru a ameliora durerea locală şi calmează reacţiile organismului. Pe cât posibil, locul cu probleme trebuie păstrat curat ca să nu apară infecţiile şi ar fi bine să nu te scarpini, chiar dacă mâncărimile sunt puternice. Pentru a le calma se poate folosi un unguent cu hidrocortizon sau un alt unguent cu efect antipruriginos.

Dincolo de loțiunile și cremele pe care le putem găsi în farmacie pentru calmarea înțepăturilor de țânțari, există numeroase remedii naturiste pentru mușcăturile de țânțari pe care le putem folosi.

Bicarbonatul de sodiu pentru muşcăturile de ţânţari

Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu puţină apă pentru a forma o pastă. Aplicaţi acest tratament pe muşcăturile de ţânţari şi ar trebui să vă simţiţi mai bine. Dacă aţi avut de-a face cu un atac masiv, puteţi adăuga, de asemenea, o sfert de ceaşcă de bicarbonat de sodiu în cadă şi să faceţi baie pentru a diminua mâncărimea şi inflamaţia. Bicarbonatul de sodiu este un tratament eficient şi pentru arsurile solare.

Calmarea mușcăturilor de țânțari cu gheață

Aplicarea gheţii poate reduce umflarea şi ar trebui să ofere, de asemenea, scutire temporară de mâncărime. Gheaţa nu va îndepărta sau neutraliza proteinele de saliva pe care le-a lăsat ţânţarul în urmă şi, astfel, mâncărimea poate reapărea.

Gălbenelele calmează mâncărimea

Aplicat sub formă de comprese locale, ceaiul de gălbenele vindecă înţepăturile de insecte, inclusiv a celor de albine. Infuzează o mână de gălbenele într-un litru de apă clocotită, timp de cinci minute. Aplică trei-patru comprese pe zi.

Levănţica tratează înţepăturile

Aplică pe zona afectată, de două-trei ori pe zi, ulei esențial de levănţică. Amestecă trei picături de ulei esenţial de levănţică, o linguriţă cu alcool şi două picături cu ulei esenţial de muşeţel.

Whatsapp LinkedIn
soluții anti-țânțari pentru interior remediu tantari metode de alungat tantarii lavanda tantari boli transmise de tantari
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre cum s-a format
Citește și
Invazie de țânțari în Capitală. Primăria Bucureștiului a ratat dezinsecția, deratizarea și...
Muzica ce te protejează împotriva mușcăturilor de țânțari. Efectele muzicii dubstep
Video recomandate
Video
Citește și
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024 Catine.ro
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot ce a găsit în ea. Cum se... Ziare.com
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural HelloTaste.ro
Categoria de români care ar putea avea pensiile duble. "Aceste persoane au fost uitate" | Un proiect de lege vrea... Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Macron atenționează: Trupe din vest ar putea intra în Ucraina dacă rușii rup linia frontului Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Test de atenţie. O pisică s-a pitit printre florile din magazin. Tu o vezi? Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care... Observator
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni cronice MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă falimentul. Atenție la credite Gandul
Nuntă inedită la piramide! Miliardarul Ankur Jain s-a căsătorit cu aleasa inimii sale lângă Marele Sfinx CanCan
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți DeParinti
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Hello Taste
Ultimele știri
Mireasa, sezon 9, Doi foști concurenți s-au întâlnit în afara competiției. Imaginea care i-a încântat pe fanii emisiunii
A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar
Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Cât au plătit Gabriela Cristea și Tavi Clonda pentru o călătorie cu gondola: „Cam scump, dar a fost o experiență superbă”
Aceste zodii vor avea cel mai mult ghinion la bani în luna mai 2024. Ce pierderi vor resimți nativii
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
Mireasa sezon 9, 2 mai 2024. Ce o nemulțumește pe Elena în relația cu Valentin: „Regreți că ai făcut pasul ăsta cu mine?”
Ritual cu vechime în Dunărea de Jos. Arhiepiscopul Dunării de Jos spală și sărută picioarele a 12 copii. Ce semnifică gestul
Cum sună vocea live a Iuliei Vântur, în concert. Vedeta a cântat în indiană pe scenă, dar și o piesă de la Dua Lipa. Cum a sunat
Cine e fiul mai puțin cunoscut al lui Florin Piersic. Actorul rar vorbește despre fiul său cel mic
Mai multe