3 retete dulci pentru Valentine's Day
Ziua Indragostitilor se apropie cu pasi repezi. Daca nu stii inca ce cadou sa ii faci iubitului tau, il poti surprinde cu o gustare delicioasa. Iata 3 retete dulci pentru Valentine's Day!
Publicat: Miercuri, 01 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 09 Februarie 2021, 18:491.Inimi crocante cu frisca si capsuni
Ingrediente:
- 1 foaie de aluat foitaj;
- un pic de faina, pentru presarat;
- 3 linguri de zahar;
- 200ml de frisca lichida;
- 150g de capsuni, curatate si taiate subtiri;
- zahar pudra, pentru decor
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Pe o suprafata presarata cu faina, se imprastie putin zahar, apoi se intinde foaia de aluat. Se decupeaza, cu un cutit sau cu o forma de biscuiti, patru inimi. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se presara cu zahar
2. Se asaza bucatile sub forma de inima in tava, se presara cu zahar, apoi se acopera cu hartie de copt. Peste hartie se asaza o a doua tava, care va impiedica aluatul sa-si modifice forma in timpul coacerii. Se da la cuptor 25 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
3. Se bate frisca cu un mixer, pana isi dubleaza volumul. Cu ajutorul unui pos cu varf stelat, se acopera doua dintre inimi cu frisca batuta. Apoi se pun feliile de capsuni, intr-un strat uniform. Se acopera cu celelalte inimi de foitaj. Se decoreaza cu cristale de zahar sau cu zahar pudra.
2. Tort cu zmeura si cocos
Ingrediente:
- 100g de ciocolata alba;
- 150g de unt, moale;
- 150g de zahar fin;
- 2 oua mari;
- 100g de faina;
- 1 praf de sare;
- 50g miez de cocos deshidratat;
- 200g de zmeura;
- 200ml de frisca lichida;
- zahar pudra si fulgi de cocos, pentru decor.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180° C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18cm. Se topeste ciocolata intr-un bol asezat deasupra unei craticioare cu apa clocotita.
2. Se bat untul si zaharul pana se obtine o crema pufoasa, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Se incorporeaza faina, sarea, cocosul si ciocolata topita.
3. Se toarna amestecul in forma si se infig in aluat cam 100g de zmeura. Se da la cuptor 45 de minute (se acopera cu folie de aluminiu in ultimele 10 minute). Se testeaza cu o scobitoare infipta in centru (daca iese curata, e facut). Se scoate si se lasa la racit.
4. Se decoreaza cu frisca batuta spuma, apoi se presara restul de zmeura si cativa fulgi de cocos. Inainte de servire, se cerne deasupra un pic de zahar pudra.
3. Desert cremos cu coacaze negre
Ingrediente:
- 100g fulgi de ovaz;
- 1 lingurita amestec de condimente pentru placinta;
- 50g de zahar;
- 50g de unt;
- 500g crema de vanilie;
- 300ml de frisca lichida;
- 2 cutiute de coacaze negre;
- 2 linguri de zahar.
Mod de preparare:
1. Se combina ovazul cu zaharul si condimentele. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga amestecul de ovaz si se prajeste cinci minute, amestecand continuu, pana cand fulgii sunt crocanti (devin si mai crocanti dupa ce se racesc). Se rastoarna intr-un bol si se lasa la racit.
2. Cu un mixer, se bate frisca lichida pana se intareste. Se desfac coacazele de pe tulpini, se combina cu zaharul si se incalzesc intr-o craticioara, pana cand se sparg si isi lasa sirop.
3. In pahare, se pune un strat de ovaz crocant, unul de crema de vanilie si unul de frisca. Se toarna deasupra sosul de coacaze.
FOTO: goodfood.ro