Ciocolata cu lapte si mousse de Cointreau, o reteta simpla si eleganta
Cand e vorba de ceva dulce, gandul ma duce destul de des la ciocolata. Asa ca am cautat o reteta care sa nu imi ia prea mult timp, dar care sa imi ofere gustul irezistibil de ciocolata, intr-o combinatie neincercata pana acum. Desertul propus nu este doar delicios, ci si elegant, ceea ce m-a convins sa il repet si in weekend cand voi avea musafiri.
Publicat: Joi, 20 Mai 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:49- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
150g de ciocolata cu lapte
3 oua, albusul separat de galbenus
2 linguri de Cointreau
PENTRU COAJA CONFIATA DE PORTOCALE
2 linguri de zahar brun fin
coaja de la 2 portocale, taiata in fasii lungi si subtiri
frisca, pentru servit
1 Se topeste cu grija ciocolata in cuptorul cu microunde sau intr-un bol asezat deasupra unui vas in care fierbe apa, apoi se lasa putin la racit.
2 Se bat impreuna galbenusurile si lichiorul si se amesteca cu grija in ciocolata topita. Se bat albusurile spuma si se adauga usor in amestecul de ciocolata. Se pune compozitia cu o lingura in patru pahare si se da la racit.
3 Pentru a pregati coaja confiata de portocale, se dizolva zaharul in 2 linguri de apa si se fierbe 2 minute. Se pune in sirop coaja de portocale si se fierbe inca 2 minute, apoi se ia de pe foc, se scurge si se pune la racit pe o foaie de copt. Se pune frisca peste fiecare mousse, iar deasupra se asaza coaja de portocale.
citeste revista Good Food