Cocktail afrodiziac cu vin si mirodenii
Puteti incerca acest cocktail la o cina romantica in doi. Scortisoara si anasonul au efecte afrodiziace!
Publicat: Joi, 09 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 06 Februarie 2021, 20:14Ingrediente:
- 100g de zahar brun;
- 1 anason stelat;
- 1 baton de scortisoara;
- 4 cuisoare;
- 150ml de apa;
- 1 lamaie;
- 2 clementine;
- 150ml de lichior Cointreau;
- o sticla de 750ml de vin rosu.
Mod de preparare:
1. Amestecati intr-o tigaie 100g de zahar brun, 1 anason stelat, 1 baton de scortisoara, 4 cuisoare si 150ml de apa. Aduceti incet la punctul de fierbere, amestecand pana ce zaharul este dizolvat complet. Lasati la fiert doua minute, apoi rasturnati intr-o carafa mare si lasati la racorit.
2. Adaugati in carafa 1 lamaie si 2 clementine, ambele feliate subtire, impreuna cu 150ml de lichior Cointreau si o sticla de 750ml de vin rosu, de exemplu Beaujolais. Amestecati bine, apoi acoperiti recipientul si lasati la racorit pentru cel putin doua ore sau, daca se poate, peste noapte.
3. Serviti rece sau cu gheata, ornat cu fasii de coaja de portocala si cu anason stelat. Daca preferati sa serviti bautura calda, sariti peste etapa racoritului - pur si simplu incalziti amestecul, fara a-l fierbe insa, si turnati in pahare termorezistente.
FOTO: goodfood.ro