Cum sa prepari aluatul pufos de cozonac
Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa festiva de Pasti. Iata cum poti prepara cozonaci pufosi si deliciosi!
Publicat: Vineri, 13 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 19:33- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru aluatul pufos de cozonac:
- 1kg de faina;
- 2 pliculete de drojdie uscata;
- 250g de zahar;
- 500ml de lapte;
- 200g de unt topit;
- 5 galbenusuri;
- 1 lingurita rasa de sare;
- coaja rasa de la o lamaie;
- 2 pliculete de zahar vanilinat sau esenta de vanilie.
Mod de preparare pentru aluatul pufos de cozonac:
1. Pentru a prepara maiaua ai nevoie de: laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de vanilie, drojdia, o mana de faina. Aceste ingrediente se amesteca bina, apoi se lasa la caldura pentru a dospi.
2. Se amesteca galbenusurile cu sarea si coaja de lamaie si se adauga peste faina, impreuna cu maiaua.
3. Se amesteca aluatul pana cand ingredientele s-au omogenizat. Untul se topeste si se foloseste cate putin pentru framantat.
4. Aluatul se framanta timp de 30 de minute, apoi se lasa la crescut intr-un loc cald.
In continuarea, aluatul poate fi umplut cu diverse amestecuri, in functie de preferinte.
Sfaturi utile:
- In camera trebuie sa fie cald.
- Ingredientele trebuie sa fie caldute.
- Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de minute.
- Cozonacul se framanta pana se desprinde de pe maini.
- Daca doriti ca aluatul sa fie mai fraged, adaugati o lingura de untura.
FOTO: goodfood.ro