Florii 2019. Ce rugăciune se rostește la sfințirea salciei și ce puteri miraculoase are
Florii 2019. Tradiții de Florii: de ce se sfințește salcia de Florii, ce rugăciune se rostește la sfințirea salciei și ce puteri miraculoase are salcia de Florii.
Publicat: Duminica, 21 Aprilie 2019, 08:45 | Actualizat: Duminica, 21 Aprilie 2019, 08:46Florii 2019. Tradiții de Florii: de ce se sfințește salcia de Florii, ce rugăciune se rostește la sfințirea salciei și ce puteri miraculoase are salcia de Florii.
Floriile pică în 2019 pe data de 21 aprilie, simbolizând sărbătoarea intrării lui Iisus Hristos în Ierusalim. Floriile reprezintă sărbătoarea care precedă Paștele, Învierea Domnului. Salcia folosită de credincioși în ziua de Florii este un element cu o simbolistică aparte, despre care aceștia cred că are puteri miraculoase - alungă duhurile necurate, iar animalele și pământurile sunt ferite de lucrarea duhurilor rele.
Tradiția de Florii spune că salcia trebuie dusă la biserică având mugurii în floare. Dacă vremea este neprienică pentru ca salcia să înmugurească, crengile sale erau puse în apă, cu o seară înainte de a fi duse la biserică. De asemenea, în momentul sfințirii salciei la biserică, se rostește o rugăciune de binecuvântare, pe care o poți rosti și tu, pentru fericire, noroc și sănătate.
Florii 2019. Rugăciune la sfințirea salciei
Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul‑Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I‑a prevestit învierea, Însuţi, Stăpâne, păzeşte‑ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte‑prăznuire. Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi‑au strigat Ţie: osana, apără‑ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Sărbătoarea Floriilor precede cea mai importantă zi a creștinătății- Paștele sau Învierea Domnului. Citește tradițiile pe care trebuie să le respecți în cele trei zile de Paști.
Citește și:
Paște 2019. Cum alegi carnea de miel pentru masa de Paști
Zile Libere 2019. Câte zile libere vor avea românii de Paște și 1 Mai