O reteta aromata si rafinata: sufleul de varza
Varza alba - cruda sau murata - poate fi consumata proaspata, sub forma de salate, sau transformata in sarmale, garnituri, placinte ori rulade.
Publicat: Luni, 04 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Exista multe feluri de varza - alba, rosie, creata, de Bruxelles etc. Asezonata generos cu ierburi aromate, varza alba se consuma cruda, in meniuri dietetice, sau preparata in mancaruri, supe, deoarece se combina cu aproape orice zarzavat, condimente sau chiar cu fructe.
Cand o cumperi, ridic-o! Cu cat este mai grea, cu atat este mai densa. Este de preferat ca varza sa fie consumata in stare cruda, pentru a i se pastra calitatile nutritive. Cu toate ca poate fi pastrata in punga de plastic, la frigider, pana la trei saptamani, este recomandabil sa o consumi proaspat culeasa, fiind mai gustoasa, mai dulce.
Sufleu de varza
Ingrediente:
- 1 varza alba (800 g)
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 2 linguri cascaval ras
- 100 ml smantana
- 3 oua
- 2 linguri pesmet
- sare dupa gust
Preparare: Varza curatata si spalata se fierbe, apoi se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 g) frecat cu faina, smantana (75 g), cascavalul ras, sarea, galbenusurile si la urma albusurile batute spuma.
Intr-un vas yena uns si tapetat cu pesmet, se toarna compozitia, se adauga deasupra restul de unt, smantana si pesmet, se pune in cuptorul incalzit in prealabil, pentru circa 30 de minute. Sufleul se serveste fierbinte.
citeste si revista Felicia
foto: