Reteta de post a zilei: cartofi copti cu masline si capere
Cartofii sunt un ingredient la indemana, mai ales in perioada postului. Daca iti plac, insa te-ai plictisit de retetele clasice pe care le stii, incearca sa faci mici schimbari, care vor face ca o reteta banala sa fie noua si interesanta.
Publicat: Marti, 22 Martie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 23:41
- un kg cartofi;
- o jumatate de cana de capere mici;
- o cana de masline negre;
- o lingura frunze de cimbru;
- putin rozmarin;
- 6 linguri ulei de masline;
- o lingura de otet de vin alb.
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 240 de grade sau treapta 9. Fierbe cartofii pana devin usor fragezi, cam 12 minute. Scurge-i de apa, taie-i in doua, apoi pune-i intr-un bol. Adauga caperele, maslinele si ierburile aromate, o mare parte din ulei, sare si piper. Amesteca bine.
Pune intr-o tava hartie de copt si asaza cartofii intr-un singur strat. Amesteca otetul cu uleiul ramas, stropeste cartofii si tine-i la cuptor pana devin aurii, cam 30 de minute.
Foto: choosy-beggars.com