Reteta: Placinta cu dovleac, desertul delicios al toamnei
Dovleacul este cu siguranta vedeta culinara a acestui sezon si ce preparat poate fi mai potrivit decat o placinta traditionala?
Publicat: Miercuri, 13 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
Aluat
Umplutura
1 kg dovleac ras
scortisoara
1 cana zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Preparare:
1. Faina se cerne si se pune intr-un castron de dimensiuni mari. In mijloc se face o "scobitura", in care se adauga zaharul, drojdia, coaja de lamaie si untul topit , apoi se amesteca. Pentru accentuarea gustului, puneti 1/2 lingurita de sare.
2. Se adauga ouale si se framanta foarte bine, pana cand aluatul devine omogen. Compozitia se acopera si se pune intr-un loc cald, timp de 30 de minute.
3. Dovleacul ras se pune la calit, intr-o lingura de ulei si una de unt. Cand zeama se evapora, se adauga si coaja de lamaie. Se mai lasa 2-3 minute pe foc.
4. Dupa ce se raceste umplutura, se pune scortisoara si esenta de vanilie.
5. Se imparte aluatul in doua bucati egale.
6. Intr-o tava potrivita se intinde o parte din aluat, incat sa se muleze pe tava. Se adauga compozitia de dovleac si se acopera cu aluatul intins in prealabil, pe o suprafata plata. Placinta necesita sa fie putin intepata cu o scobitoare, pentru a evita aspectul umflat.
7. Se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade. Se lasa pana se rumeneste, circa 40 de minute.
8. Dupa ce se raceste, poate fi servita cu zahar pudra.
Pofta buna!
Foto: www.greatwaywellness.com