Reteta: Risotto cu praz si kaizer
Serile devin din ce in ce mai racoroase, asa ca alege o cina care se pregateste repede, dar care este consistenta si hranitoare.
Publicat: Sambata, 23 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:31- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
- 1,5l supa de pui
- 1 lingura ulei de masline
- 4 felii de kaizer, taiate in bucatele
- 3 fire de praz, tocate
- 300g de orez pentru risotto
- 125ml de vin alb
- 50g de parmezan, ras
- 1 mana de chives, tocata
PREPARARE: 35 de minute, 4 portii
1. Se pastreaza supa fierbinte intr-o cratita. Se incinge ulei intr-o cratita mare si se prajeste kaizerul pana devine crocant. Se scoate kaizerul din cratita cu ajutorul unei spumiere si se pune deoparte.
2. Se amesteca prazul in cratita pana se inmoaie 5-7 minute. Se adauga orezul si se prajeste 1 minut. Se toarna deasupra vinul si se amesteca pana se inmoaie. Se adauga supa, cate un polonic din cand in cand, amestecand si asteptand ca orezul sa absoarba lichidul, inainte de a mai adauga inca un polonic de supa.
Se mai tine pe foc 20 de minute pana cand orezul este gata si risotto-ul are o consitenta cremoasa. Se asezoneaza si se adauga kaizerul amestecand, precum si majoritatea parmezanului si chives-ului, lasand deoparte cate putin pentru a presara pe deasupra inainte de a servi.
V.N. per portie: 445 kilocalorii, 17g proteine, 67g carbohidrati, 13g grasimi, 5g grasimi saturate, 6g fibre, 7g zahar, 1,81g sare
Citeste si revista Good Food Romania