Reteta: Spanac gata in doua minute
O reteta cu un aport nutritional important de vitamine A, K si C, dar si de mangan si de acid folic. Si mai important: o reteta rapida, care nu necesita o desfasurare de forte.
Publicat: Vineri, 16 Iulie 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:45Ingrediente:
- 400 grame spanac proaspat;
- o lingurita de zeama de lamaie;
- un catel de usturoi, zdrobit;
- o lingura de ulei de masline extravirgin;
- sare si piper;
- optional: rosii maruntite, masline, branza de capra, nuci.
Preparare:
Zdrobiti catelul de usturoi si lasati-l apoi sa stea asa, cateva minute, pentru a-si spori cantitatea de vitamine la contactul cu aerul. Intr-un vas, puneti la fiert cam 500 ml de apa, cu sare. Curatati bine frunzele de spanac, apoi aruncati-le in apa fiarta, pentru un minut, nu mai mult.
Scurgeti apoi apa de pe spanacul fiert si apoi amestecati-l cu restul ingredientelor. Aceasta reteta simpla asigura mai mult decat necesarul zilnic de vitamina K, vitamina A, C, acid folic, mangan si magneziu.
Pofta buna!