Antena

Reteta: Sufleu de branza si ceapa

Aceasta reteta este foarte folositoare. Poate servi ca antreu sau ca fel principal, ca parte din meniul unui bufet de vara sau poate fi impachetat pentru picnic.

Publicat: Miercuri, 05 Octombrie 2011, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 14:50
Galerie de imagini
Aceasta reteta este foarte folositoare. Poate servi ca antreu sau ca fel principal, ca parte din meniul unui bufet de vara sau poate fi impachetat pentru picnic.
Ingrediente:

375g de aluat pentru tarta
75g de parmezan, dat prin razatoare
4 linguri de chutney sau dulceața de ceapa
50g de unt
50g faina normala
300ml de lapte
3 oua, albusurile si galbenusurile separate
300g branza de capra moale
1 lingura frunze de cimbru, tocate


Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se intinde aluatul de foitaj pe o suprafata presarata cu faina pana ce devine destul de larg incat sa acopere o forma de tarta cu diametrul de 22cm; se presara deasupra o treime din cantitatea de parmezan, apoi se continua se se intinda cu sucitorul, pana ce branza intra in compozitia aluatului. Se pune in forma, lasand bucatile in exces sa atarne peste margini. Se acopera cu hartie si bile de copt (sau boabe de fasole) si se coace 20 de minute. Se indeparteaza hartia si bilele de copt, apoi se mai coace 10 minute pana ce aluatul devine auriu deschis si crocant.

2. Se intinde pasta de ceapa intr-un strat uniform peste aluat, apoi se pune deoparte cat timp se pregateste umplutura.

3. Se topeste untul intr-o tigaie la foc mic, apoi se adauga faina si se caleste 2 minute, amestecand continuu. Se toarna laptele treptat si se amesteca neintrerupt pana se obtine un sos fin si gros. Se fierbe 2 minute, se ia de pe foc si se lasa la racit 3 minute.

4. Se sfarama 200g de branza, se adauga cimbrul si restul de parmezan si se incorporeaza in sos. Se bate pana ce branza se topeste, apoi se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Se bat albusurile spuma, se adauga o lingura de spuma si se amesteca, apoi se toarna restul si se amesteca usor, pana sunt incorporate.

5. Se intinde amestecul deasupra pastei de ceapa, se presara restul de branza sfaramata, apoi se da la cuptor 25-30 de minute, pana ce creste si devine aurie. Se lasa la racit usor inainte de a taia marginile care atarna in afara; se serveste cu salata verde, dupa preferinte.

Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!

Whatsapp LinkedIn
ceapa parmezan tarta branza aluat
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
Modul în care tai ceapa influențează gustul preparatului! Un bucătar s-a viralizat pe internet după ce...
De ce nu trebuie să pui cartofii lângă ceapă. Mulți români fac această greșeală
Cum se taie ceapa folosind o furculiță. Mod rapid de-a toca julien sau fideluță
Specialiștii recomandă să dormi cu o felie de ceapă în șosete și când îți este rău să o ții pe...
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce meserie are la bază Gabriela Lucuțar. Din ce-și câștiga banii înainte de a deveni Regina Întunericului Playtech
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt Redactia.ro
Guvernul a rămas fără bani de pensii pe decembrie. Soluţia de urgenţă găsită Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste