Antena

Reteta: Sufleu de branza si ceapa

Aceasta reteta este foarte folositoare. Poate servi ca antreu sau ca fel principal, ca parte din meniul unui bufet de vara sau poate fi impachetat pentru picnic.

Publicat: Miercuri, 05 Octombrie 2011, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 14:50
Galerie de imagini
Aceasta reteta este foarte folositoare. Poate servi ca antreu sau ca fel principal, ca parte din meniul unui bufet de vara sau poate fi impachetat pentru picnic.
Ingrediente:

375g de aluat pentru tarta
75g de parmezan, dat prin razatoare
4 linguri de chutney sau dulceața de ceapa
50g de unt
50g faina normala
300ml de lapte
3 oua, albusurile si galbenusurile separate
300g branza de capra moale
1 lingura frunze de cimbru, tocate


Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se intinde aluatul de foitaj pe o suprafata presarata cu faina pana ce devine destul de larg incat sa acopere o forma de tarta cu diametrul de 22cm; se presara deasupra o treime din cantitatea de parmezan, apoi se continua se se intinda cu sucitorul, pana ce branza intra in compozitia aluatului. Se pune in forma, lasand bucatile in exces sa atarne peste margini. Se acopera cu hartie si bile de copt (sau boabe de fasole) si se coace 20 de minute. Se indeparteaza hartia si bilele de copt, apoi se mai coace 10 minute pana ce aluatul devine auriu deschis si crocant.

2. Se intinde pasta de ceapa intr-un strat uniform peste aluat, apoi se pune deoparte cat timp se pregateste umplutura.

3. Se topeste untul intr-o tigaie la foc mic, apoi se adauga faina si se caleste 2 minute, amestecand continuu. Se toarna laptele treptat si se amesteca neintrerupt pana se obtine un sos fin si gros. Se fierbe 2 minute, se ia de pe foc si se lasa la racit 3 minute.

4. Se sfarama 200g de branza, se adauga cimbrul si restul de parmezan si se incorporeaza in sos. Se bate pana ce branza se topeste, apoi se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Se bat albusurile spuma, se adauga o lingura de spuma si se amesteca, apoi se toarna restul si se amesteca usor, pana sunt incorporate.

5. Se intinde amestecul deasupra pastei de ceapa, se presara restul de branza sfaramata, apoi se da la cuptor 25-30 de minute, pana ce creste si devine aurie. Se lasa la racit usor inainte de a taia marginile care atarna in afara; se serveste cu salata verde, dupa preferinte.

Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!

Whatsapp LinkedIn
ceapa parmezan tarta branza aluat
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Videoclipul zilei
Citește și
Modul în care tai ceapa influențează gustul preparatului! Un bucătar s-a viralizat pe internet după ce...
De ce nu trebuie să pui cartofii lângă ceapă. Mulți români fac această greșeală
Cum se taie ceapa folosind o furculiță. Mod rapid de-a toca julien sau fideluță
Specialiștii recomandă să dormi cu o felie de ceapă în șosete și când îți este rău să o ții pe...
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste