Reteta: Sufleu de branza si ceapa
Aceasta reteta este foarte folositoare. Poate servi ca antreu sau ca fel principal, ca parte din meniul unui bufet de vara sau poate fi impachetat pentru picnic.
Publicat: Miercuri, 05 Octombrie 2011, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 14:50375g de aluat pentru tarta
75g de parmezan, dat prin razatoare
4 linguri de chutney sau dulceața de ceapa
50g de unt
50g faina normala
300ml de lapte
3 oua, albusurile si galbenusurile separate
300g branza de capra moale
1 lingura frunze de cimbru, tocate
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se intinde aluatul de foitaj pe o suprafata presarata cu faina pana ce devine destul de larg incat sa acopere o forma de tarta cu diametrul de 22cm; se presara deasupra o treime din cantitatea de parmezan, apoi se continua se se intinda cu sucitorul, pana ce branza intra in compozitia aluatului. Se pune in forma, lasand bucatile in exces sa atarne peste margini. Se acopera cu hartie si bile de copt (sau boabe de fasole) si se coace 20 de minute. Se indeparteaza hartia si bilele de copt, apoi se mai coace 10 minute pana ce aluatul devine auriu deschis si crocant.
2. Se intinde pasta de ceapa intr-un strat uniform peste aluat, apoi se pune deoparte cat timp se pregateste umplutura.
3. Se topeste untul intr-o tigaie la foc mic, apoi se adauga faina si se caleste 2 minute, amestecand continuu. Se toarna laptele treptat si se amesteca neintrerupt pana se obtine un sos fin si gros. Se fierbe 2 minute, se ia de pe foc si se lasa la racit 3 minute.
4. Se sfarama 200g de branza, se adauga cimbrul si restul de parmezan si se incorporeaza in sos. Se bate pana ce branza se topeste, apoi se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Se bat albusurile spuma, se adauga o lingura de spuma si se amesteca, apoi se toarna restul si se amesteca usor, pana sunt incorporate.
5. Se intinde amestecul deasupra pastei de ceapa, se presara restul de branza sfaramata, apoi se da la cuptor 25-30 de minute, pana ce creste si devine aurie. Se lasa la racit usor inainte de a taia marginile care atarna in afara; se serveste cu salata verde, dupa preferinte.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!