Reteta zilei: file de somon cu sos de citrice
Reteta zilei de duminica este una care se prepara rapid si este indestulatoare pentru o masa usoara de patru persoane: somon la cuptor in crusta de fructe citrice.
Publicat: Duminica, 12 Iunie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:52- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Reteta aduce un surplus in organism de acizi grasi omega 3, vitamina C, triptofan, seleniu, vitamina B3, proteine, fosfor si mangan.
Ingrediente (4 portii):
patru fileuri mari de somon, a cate 200 grame;
1/2 ceapa, taiata marunt;
doi catei de usturoi, tocati;
doua linguri + 2 lingurite de zeama de lamaie;
o cana de suc de portocale;
o lingurita seminte fenicul;
doua lingurite patrunjel, tocat;
sare, piper.
Preparare (15 minute):
Incalziti cuptorul de aragaz la 180 de grade, aprindeti si partea de sus a acestuia, apoi plasati o tigaie sau cratita de otel in cuptor.
Tocati marunt ceapa si usturoiul si lasati-le sa stea timp de 5 minute, pentru a se infuza de arome.
Amestecati apoi intr-un vas ceapa, usturoiul, semintele de fenicul, doua linguri de zeama de lamaie si sucul de portocale, dupa care incalziti pe foc mic aceste ingrediente, amestecand, timp de 12-15 minute.
Asezonati fileurile de somon cu cele doua lingurite de zeama de lamaie, sare si piper si puneti-le in cuptorul, in vasul incins la 180 de grade. Tineti-le aproximativ 7-8 minute, interval suficient pentru a se face pe ambele parti.
Cand fileurile sunt facute, scoateti-le, asezati-le pe farfuria de servit si turnati pe deasupra sosul de citrice realizat mai devreme, dupa ce l-ati strecurat insa. Se presara apoi sare si piper, dupa gust. Pofta buna!
Foto: flickr.com