Reteta zilei: Frittata de ricotta
O reteta foarte sanatoasa, cu o sursa buna de vitamina C, care asigura mai bine de o cincime din necesarul zilnic. Pofta buna!
Publicat: Duminica, 01 Mai 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 23:40- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 ceapa mare feliata marunt;
- 300g de rosii cherry;
- 100g frunze de spanac;
- 1 mana mica de frunze de busuioc;
- 100g de ricotta;
- 6 oua batute;
- salata pentru servit.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 6. Se incinge ulei intr-o tigaie nonaderenta mare si se prajeste ceapa 5-6 minute pana se inmoaie si se rumeneste usor. Se adauga rosiile si se amesteca 1 minut pana se inmoaie.
2. Se ia tigaia de pe foc, se adauga frunzele de spanac si busuioc si se amesteca pentru a se inmuia putin. Se pun toate ingredientele intr-o tava dreptunghiulara unsa de dimensiunile 30cm x 20cm. Se ia ricotta cu lingura si se pun bucati din loc in loc peste legume.
3. Se asezoneaza ouale si se bat bine, apoi se toarna peste legume si branza. Se coace totul in cuptor 20-25 de minute pana se intareste frittata si capata o culoare aurie. Se serveste cu salata.
Citeste si Good Food Romania!