Reteta zilei: piept de curcan cu sos alb
Carnea de curcan pare fada pentru foarte multi insa preparata alaturi de sosuri gustoase poate da un alt sens unei mese bogate. Reteta de astazi propune alaturarea unui piept de curcan cu un sos alb.
Publicat: Miercuri, 10 Noiembrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:55Ingrediente:
- 600 g piept de curcan;
- doua cuisoare;
- 3 g scortisoara;
- 5 caise deshidratate;
- un litru vin alb sec;
- usturoi;
- o ceapa;
- 16 felii de bacon;
- 400 g morcovi baby;
- 50 g unt;
- doi cartofi;
- 6 gr oregano uscat;
- sare, piper;
- salata verde;
- rosii;
- lamaie.
Mod de preparare:
1. Pieptul de curcan se pune intr-un vas impreuna cu scortisoara, cuisoarele, caisele deshidratate taiate bucati si 700 ml de vin. Se condimenteaza, se amesteca, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece minimum doua ore.
2. Se scoate, se asaza intr-o tava, se toarna marinata si se acopera carnea cu felii de bacon. Se acopera tava cu folie de aluminiu ca sa nu se arda baconul si se scoate cand este aproape gata carnea. Cand poate fi patrunsa cu o furculita se scoate folia si se lasa sa se prajeasca baconul.
3. Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se fierb in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se taie marunt. Se calesc in untul topit, se adauga cartofii, sare si piper dupa gust si restul de vin.
4. Se fierbe totul zece minute, apoi se paseaza cu un blender. Se adauga oregano, se amesteca si se serveste alaturi de carne si morcovii baby fierti.
● Sfat: Se servesc ca atare sau cu o salata verde cu rosii si lamaie.
● Bautura: Pinot Gris
Foto: nuggetmarket.com