Reteta zilei: placinta de pui cu crusta de morcov
O reteta gustoasa, pe care o poti pregati cu ajutorul familiei tale.
Publicat: Duminica, 02 Octombrie 2011, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 14:50Ingrediente:
- 1 morcov mare sau 2 mai mici;
- 1 cartof mare sau 2 mai mici;
- 2 linguri de unt, topit;
- 1 felie de sunca fiarta;
- 3 fileuri piept de pui;
- 3 linguri de mazare congelata, decongelata;
- 4 linguri de smantana pentru gatit.
Mod de preparare:
1. Roaga un adult sa fiarba morcovii si cartofii intregi timp de 5 minute, apoi asaza-i intr-un bol cu apa rece. Dupa ce se racesc, curata-i de coaja.
2. Rade morcovii si cartofii.
3. Asaza morcovii si cartofii rasi intr-un bol mare, adauga untul topit si amesteca totul bine.
4. Taie sunca in bucati mici cu foarfeca sau cu un cutit mic, apoi taie si puiul in bucati.
5. Asaza puiul si sunca in forma de placinta laolalta cu mazarea si smantana si amesteca totul bine.
6. Asaza cu lingura compozitia cu morcovi deasupra si roaga un adult sa dea placinta la cuptor 50 de minute, pana cand se face puiul.
Citeste mai multe articole si retete interesante pe Good Food Romania!