Reteta zilei: Salata de curcan
Daca se intampla sa va ramana carne de curcan, de la diferite ocazii, gatiti o salata nutritiva, plina de vitamina A si C, acid folic si de proteine.
Publicat: Luni, 09 August 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:23Ingrediente (o portie):
- 200 de grame de verdeturi pentru salata (salata verde, rucola, etc);
- o jumatate de rosie;
- 150 de grame de piept de curcan, taiat fasii;
- 100 de grame de ciuperci proaspete, taiate bucati;
- trei linguri de seminte de floarea soarelui;
- 100 grame de fasole rosie, fiarta;
- doua linguri de ulei de masline extravirgin.
Preparare:
Dupa ce ati taiat fasii carnea de curcan, lunguiete, amestecat-le cu jumatatea de rosie taiata felii subtiri, cu verdeturile, cu ciupercile bucati si cu semintele de floarea soarelui si fasolea.
La final puneti pe deasupra uleiul de masline apoi mai amestecati toata salata inca o data. In functie de gust, mai adaugati si sare.
Valoare nutritionala:
Calorii: 240. Triptofan si vitamina A (130% din necesarul zilnic al organismului), proteine, mangan, fibre, acid folic, vitamina C (90%), vitamina B, fosfor, seleniu, magneziu, vitamina E (70%), potasiu, fier, vitamina B3, cupru, zinc, calciu, vitaminele B2 si B5 (40%).
Pofta buna!
foto: posiesplace.net