Reteta zilei: Salata de fructe cu branza
Desi multi oameni evita sa foloseasca in acelasi preparat si branza si fructele, aceasta combinatie nu este nu doar potrivita din punct de vedere nutritiv, dar gusturile unei branze mai tari se pot impleti excelent cu aromele suave ale fructelor si legumelor.
Publicat: Vineri, 13 August 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:23Ingrediente (doua portii):
- 150 de grame de struguri albi, fara samburi, de preferinta;
- trei caise, taiate in opt;
- trei smochine proaspete, taiate pe din doua;
- 100 de grame de salata verde;
- doua linguri de suc de lamaie;
- sare si piper;
- o bucata de branza gorgonzola;
- ulei de masline extravirgin;
- optional: 100 de grame de piept de curcan, taiat fasii.
Preparare:
Dupa ce ati taiat ingredientele conform indicatiilor de mai sus, amestecati-le bine, impreuna cu uleiul de masline. Gustati si vedeti daca mai este nevoie de sare si de piper. La final de tot, puneti bucata de gorgonzola in mijlocul salatei si serviti cate putin din ea, impreuna cu restul ingredientelor.
Valoare nutritionala:
Calorii: 300 la portie. Vitamina A (95% din necesarul zilnic), vitamina C (75%), calciu, mangan si acid folic (30%), fibre si proteine (30%).