Reteta zilei: salata de naut cu piept de curcan
Prima reteta a saptamanii aduce in prim-plan nautul, o leguminoasa sanatoasa, preparata intr-o salata delicioasa alaturi de piept de curcan. Este o reteta care poate fi servita ca fel principal in zilele calduroase de vara. Pofta buna!
Publicat: Luni, 06 Iunie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:52- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente (doua portii):
200 grame piept curcan, felii;
300 grame naut prefiert;
10-12 rosii cherry;
condimente;
ulei de masline;
zeama de la o lamaie;
sare, piper.
Preparare (30 minute):
Se fierbe o bucata de piept de curcan de aproximativ 200 grame, apoi se feliaza si se lasa deoparte. Se foloseste o conserva de naut prefiert.
Intr-un bol mare se pune nautul, se taie pe jumatate rosiile cherry si se adauga peste naut, se stoarce cu grija zeama de la o lamaie medie (pentru a nu cadea samburii peste salata).
Se folosesc condimente: coriandru uscat sau un amestec indian, de preferinta. Se asezoneaza la final cu sare si piper negru macinat.
Salata se serveste cu feliile de piept de curcan deasupra fiecarei portii. Pofta buna!
Foto: alottacereal.com