Reteta zilei: spanac cu sos de smantana
Spanacul este unul din cele mai sanatoase alimente naturale: plin de fier si de alti nutrienti obligatorii pentru organism. Poate fi consumat si crud, in special in salate sau in sandvisuri, insa deobicei este preparat termic.
Publicat: Joi, 23 Iunie 2011, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 18:39Ingrediente (doua portii):
300 grame spanac;
o lingura ulei masline;
o lingurita unt;
o lingurita zeama lamaie;
4 linguri smantana lichida;
doua linguri parmezan ras;
Preparare:
Se spala bine frunzele de spanac, apoi se adauga intr-o tigaie lingura de ulei de masline, lingurita de unt si se asteapta putin pana cand untul se topeste - totul la foc mediu. Se adauga apoi spanacul in tigaie si se amesteca bine, impreuna si cu zeama de lamaie.
Dupa un minut se toarna smantana si se amesteca iar - spanacul scade foarte mult in timpul prepararii termice. Se inchide apoi focul, se presara parmezanul, se pune un capac peste tigaie si se lasa asa timp de un minut.
Pofta buna!
Foto: evernewrecipes.com