Antena

Trei retete delicioase pentru un meniu exotic de Paste

Daca doresti sa schimbi meniul traditional de Paste cu unul exotic si aromat, iata 3 retete pe care trebuie sa le incerci!

Publicat: Vineri, 30 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 03 Ianuarie 2021, 14:17
Galerie de imagini
Daca doresti sa schimbi meniul traditional de Paste cu unul exotic si aromat, iata 3 retete pe care trebuie sa le incerci!

1. Oua umplute cu hummus

Ingrediente:

- 8 oua mari;

- o ceasca de hummus simplu;

- un sfert de ceasca de maioneza;

- 1 lingura de zeama de lamaie;

- sare, piper

- seminte de susan prajite, pentru decor.

Mod de preparare:

1. Se fierb ouale timp de 12 minute, apoi se lasa sa se raceasca complet.

2. Se cojesc ouale si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se amesteca cu hummusul, maioneza, sucul de lamaie si condimentele.

3. Cu o lingurita, se umple fiecare albus se ou cu amestecul de hummus. La sfarsit, se presara seminte de susan.

Recomandari A1

2. Friptura de miel cu sos de mustar si salote

Ingrediente:

- 3 linguri de ulei;

- 1 kg de coasta de miel;

- sare, piper;

- 2 salote medii;

- 1/4 ceasca de vin alb sec;

- 1/4 ceasca de supa de pui;

- 1 lingura de boabe de mustar;

- 2 linguri de mustar Dijon;

- 2 linguri de cimbru proaspat tocat.

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 400 de grade. Asezoneaza mielul co sare si piper, adauga o lingura de ulei, asaza-l la cuptor si lasa-l la copt pana devine maroniu.

2. Intr-o tigaie, rumeneste salotele tocate marunt in doua linguri de ulei. Adauga vinul, supa de pui, mustarul boabe si cel dijon, apoi condimentele dupa gust, si amesteca usor.

3. Taie coasta de miel in bucati si toarna pe deasupra sosul de mustar.

3. Couscous cu caise uscate si seminte de pin

Ingrediente:

- 1/4 ceasca de seminte de pin;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 1 ceapa tocata marunt;

- 1/4 ceasca de caise uscate, tocate marunt;

- 3/4 ceasca de couscous.

Mod de preparare:

1. Semintele de pin se prajesc in ulei, la foc mic, pana devin aurii.

2. Ceapa se caleste in uleiul ramas, apoi se adauga caisele si se lasa pe foc pana se inmoaie.

3. Se adauga couscousul si se toarna apa atat cat sa-l acopere. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie, apoi se adauga semintele de pin.

Poftă bună!

FOTO: huffingtonpost.com

Whatsapp LinkedIn
paste reteta meniu mancare exotic preparat
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. Peste 480.000 de români au votat la secţiile din ţară. Rezultatele exit-poll, ora 21:00 pe observatornews.ro
Videoclipul zilei
Citește și
Paste ca la restaurant. Care este secretul bine păstrat al bucătarilor pentru un preparat delicios
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea...
Mireasa sezonul 9, 6 mai 2024. Concurenții au vorbit prin video call cu familiile. Mama Ionelei nu a fost...
Daniela Crudu a născut de Paște! Prima imagine cu băiețelul ei, Dominic
Video recomandate
Video
Citește și