Aperitiv: Rețeta Tarte cu praz si branza de capra
Poti prepara aceste aperitive delicioase pentru o masa festiva de weekend.
Publicat: Vineri, 20 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 17 Decembrie 2020, 13:53- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Tarte cu praz si branza de capra:
- 4 fire de praz, taiate in jumatate pe lungime, apoi feliate fin;
- 1 cub de unt;
- 2 linguri frunze de cimbru si 4 ramurele;
- 375g aluat de foitaj;
- 4 felii branza de capra;
- ulei de nuci sau aromat cu trufe (optional);
Mod de preparare rețeta Tarte cu praz si branza de capra:
1. Se spala prazul, se sterge, dar nu se usuca complet. Se incinge untul intr-o tigaie mare, apoi se adauga prazul usor umed, frunzele de cimbru, sare si piper. Se lasa pe foc 20-25 de minute pana cand prazul se inmoaie, dar nu se coloreaza, adaugand putin unt daca este nevoie. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
2. Se incinge cuptorul la 220ºC. Se intinde aluatul pana cand are grosimea unei monede de 50 bani. Se taie 4 discuri de aluat de marimea unei farfurii de cafea si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se asaza deasupra prazul, lasand o portiune de pe margine neacoperita. Se asaza peste praz, in mijlocul tartei, cate o felie de branza de capra si se decoreaza cu o ramurica de cimbru. Apasa pe marginea aluatului ca sa creezi o bordura in jurul prazului, apoi coace tartele 25 minute, pana se infoaie si devin aurii. Se servesc fierbinti si stropite cu putin ulei aromat.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro