Ce să faci cu ouăle rămase de la masa de Paște. Idei de rețete rapide și delicioase
Dacă ți-au rămas prea multe ouă fierte de la masa de Paște și nu știi cum să le folosești, îți prezentăm cinci idei de rețete cu care nu vei da greș.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 08 Mai 2024, 13:57 | Actualizat: Miercuri, 08 Mai 2024, 15:02Oul este, cu siguranță, alimentul vedetă al sărbătorilor Pascale, iar tradiția de a ciocni ouă roșii de Paște este îndrăgită atât de cei mici, cât și de adulți. În cazul în care ți-au rămas prea multe ouă colorate de la masa Paște, le poți folosi cu succes pentru prepararea altor mâncăruri delicioase.
Pe aceeași temăCinci idei de rețete delicioase și rapide cu ou
Ouăle colorate sunt consumate cu mare poftă în zilele de Paște, însă, de fiecare dată, rămân destul de multe. În plus, ouăle deja fierte pot fi păstrate cel mult o săptămână în frigider, așa că este important să fie consumate cât mai repede. Iată câteva idei de rețete în care le poți integra!
Salata de ouă este un preparat ideal, pentru că se face rapid și ușor. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 ouă
- 4 fire sparanghel + 1 fir pentru ornat
- 1 fir ceapă verde
- 2 fire usturoi verde
- 60 g unt
- 1 linguriță muștar
- 4-5 castraveciori murați
- ulei (de măsline)
- suc de la o jumătate de lămâie
- sare
Pentru început, se decojesc cele patru ouă și se taie în bucăți mici. Între timp, topește untul, pe care îl amesteci cu suc de lămâie și mușar. Amestecul rezultat se toarnă peste ouă. Pe urmă, adaugă castraveții murați, ceapa verde, usturoiul verde și alte verdețuri, toate tocate mărunt.
Separat, se rumenește sparanghelul într-o tigaie cu ulei. Când este gata, pune-l peste salată, alături de sare și piper și amestecă totul foarte bine. Preparatul poate fi servit alături de pâine proaspătă sau prăjită. Poftă bună!
Pe aceeași temăOuăle umplute sunt delicioase, iar cel mai bun moment pentru a le prepara este imediat după Paște. Având ouăle gata fierte, nu rămâne decât să prepari umplutura specifică și să te bucuri de gustul savuros.
Salata orientală va fi mereu o opțiune sățioasă, mai ales dacă sunt adăugate și câteva ouă fierte. În plus, acest preparat este răcoritor, fiind ideal după mesele copioase de Paște.
În cazul în care poftești la un mic-dejun inedit, bagheta cu pesto și ou fiert reprezintă varianta cu care nu vei da greș. Unge o bucată de baghetă cu sos pesto, apoi pune rondele de ou fiert, pe care le poți condimenta cu sare și piper după gust.
Pâinea prăjită cu avocado și ou fiert este o altă variantă pe care o poți încerca pentru mâncarea de dimineață. Trebuie să întinzi pasta de avocado peste felia de pâine prăjită, apoi să adaugi ou fiert, potrivit Antena 3 CNN.