Cuburi rapide de griș fără coacere. Rețeta pentru desertul care se topește în gură
Rețeta de cuburi de griș fără coacere. Un desert ușor, cremos, gata în 20 de minute, ideal pentru orice ocazie. Iată modul de preparare mai jos!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 25 Noiembrie 2024, 15:34 | Actualizat: Luni, 25 Noiembrie 2024, 16:14Prajitură cub de griș sau „cuburi de gheață” este o rețetă simplă și rapidă, dar în același timp foarte bună și aromată. Chiar dacă nu ești fanul prăjiturilor de casă cu creme, aceasta cu siguranță o sa te cucerească.
Pe aceeași temăRețeta pas cu pas pentru cuburi de griș fără coacere
Îți prezentăm în rândurile de mai jos rețeta completă pentru prăjitura cuburi de griș:
Ingrediente:
Pentru blat (bază):
- 500 ml apă
- 500 ml lapte
- 200 g zahăr
- 200 g griș
- 100 g ciocolată
Pentru cremă:
- 1 litru lapte
- 4 plicuri budincă de vanilie
- 10 linguri zahăr (ajustați după gust)
- 150 g margarină
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
Pentru glazura de ciocolată:
- 150 g ciocolată
- 3 linguri ulei
- 50 g margarină
- 2 linguri zahăr pudră
- 5 linguri lapte
Mod de preparare:
1. Pregătirea bazei
Într-o cratiță, se pun apa și laptele la fiert împreună cu zahărul. Se adaugă grișul treptat, amestecând continuu, până când compoziția se îngroașă. Se topește ciocolata în compoziția de griș și se amestecă bine până devine omogen. Se toarnă baza de griș într-o tavă unsă cu unt și se lasă la răcit.
2. Pregătirea cremei
Se pune la fiert aproximativ 800 ml lapte într-o cratiță. Separat, se amestecă restul de lapte cu praful de budincă și zahărul până se dizolvă complet. Se adaugă acest amestec în laptele fierbinte și se gătește până se îngroașă. Se lasă la răcit complet.
Între timp, se bate untul până devine spumos, apoi se încorporează treptat budinca răcită. Într-un alt bol, se bate frișca și se adaugă în crema de budincă, amestecând ușor, cu mișcări lente. Se distribuie uniform crema peste baza de griș răcită.
3. Pregătirea glazurii de ciocolată
Se topește ciocolata împreună cu uleiul, margarina, laptele și zahărul pudră la foc mic. Se toarnă glazura peste crema de budincă, acoperind uniform suprafața.
4. Răcire și servire
Desertul se pune la frigider pentru câteva ore până se întărește bine. După, se taie în cuburi și se servesc direct din frigider. Poftă bună!
Pe aceeași temă