Rețeta zilei: Cum se prepara Pasca de Pasti
Pasca de Pasti cu branza si stafide este un produs traditional romanesc care nu trebuie sa lipseasca de pe masa festiva. Iata cum o poti prepara!
Publicat: Sambata, 14 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 28 Noiembrie 2020, 20:19Ingrediente pentru rețeta de Pasca de Pasti:
Pentru aluat
- 25g de drojdie;
- 3 oua;
- 250g de zahar;
- 150g de unt;
- 3 linguri de lapte;
- 1 pastaie de vanilie;
- coaja rasa de lamaie;
- 800g de faina.
Pentru umplutura
- 500g branza de vaci;
- 125g crema de branza;
- 3 oua;
- 200g de stafide;
- 100g de zahar;
- 1 praf de sare;
- 10g de unt;
- 1 lingura de faina.
Mod de preparare pentru rețeta de Pasca de Pasti:
1. Pentru a pregati aluatul, se freaca galbenusurile cu zahar. Se bat albusurile spuma separat. Se freaca drojdia cu o ceasca de lapte si se amesteca bine pana cand se face ca o smantana. Se lasa la crescut.
2. Se pune faina intr-un vas mare. Se amesteca cu galbenusul frecat cu zahar si albusurile batute spuma. Se toarna jumatate din cantitatea de lapte si compozitia cu drojdie peste faina. Se amesteca bine, apoi se incorporeaza tot laptele. Se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Se framanta bine aluatul pana este potrivit de tare.
3. Separat, se pune untul la topit, alaturi de 3 linguri de ulei. In timp ce framanti coca, se pun cate 2 linguri de unt topit si se framanta, pana se absoarbe. Se lasa la crescut 30-50 de minute, la cald, acoperit.
4. Pentru a pregati umplutura, se amesteca branza de vaci cu crema de branza si cele 3 oua. Inainte de folosire, branza de vaci se scurge bine. Se incorporeaza zaharul, stafidele, un varf de sare, putin unt si o lingura de faina.
5. Pe fundul unei tavi incapatoare, se asaza hartie de copt, apoi se pune aluatul in tava. Se face o impletitura din suluri de aluat si se lipeste pe margini. In mijloc, se pune compozitia de branza.
6. Se unge toata pasca cu un ou batut si se tine la cuptor minimum 40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro