Cum se prepară Rețeta Saganaki? O rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească.
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit o rețetă simplă și delicioasă, pe bază de creveți, rețetă denumită Saganaki, dar și o rețetă interesantă de desert vegan.
Publicat: Miercuri, 26 Februarie 2020, 15:54 | Actualizat: Luni, 22 Februarie 2021, 16:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta Saganaki este o rețetă tradițională grecească, simplă și delicioasă, cu ingrediente puține și într-un timp rapid.
Pe lângă rețeta Saganaki, Chef Berry a pregătit și o rețetă de desert vegan.
Ingrediente pentru Rețeta Saganaki
- Pentru Rețeta Saganaki:
- 250 gr creveți
- 150 gr roșii cherry
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de busuioc
- oregano uscat
- 250 ml suc de roșii
- 250 gr brânză de capră
- 10 ml vin
- sare și piper
- puțin ulei de măsline
- Pentru desert vegan:
- 300 gr nuci
- 100 gr stafide
- 350 gr caju
- 100 gr fulgi de cocos
- 280 gr ulei de cocos
- 220 gr unt de cacao
- 50 -75 gr miere
- 300 gr fructe de pădure
- 100 gr zahăr
- 5 gr gelatină
Mod de preparare pentru Rețeta Saganaki și pentru Rețeta de desert vegan
Pentru prepararea rețetei de Saganaki, se pun într-o tigaie creveții cu roșiile cherry, busuiocul și oregano, puțin ulei de măsline și vinul și se lasă pe foc pentru câteva minute. Apoi se adaugă sucul de roșii și brânza de capră și se transferă totul la cuptor, la temperatură medie, pentru 20 de minute.
Pentru desertul vegan, mai întâi se vor hidrata alunele caju în apă caldă pentru a le putea mixa. Se scurg, se amestecă cu nucile, untul de cacao, uleiul de cocos și miere, rezultând o pastă cremoasă care se va porționa în cupe ce se vor da la frigider pentru minim o oră.
Între timp, se prepară un jeleu din fructe de pădure prin fierberea acestora cu zahăr până rezultă o dulceață. Se trece dulceața prin sită, se adaugă gelatina diluată și se decorează desertul cu acest jeleu.