Desert de Craciun: Reteta Prajituri intoarse de cocos si ananas
Iata o reteta delicioasa pe care o poti prepara pentru ziua de Craciun.
Publicat: Marti, 20 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Vineri, 05 Februarie 2021, 20:43Ingrediente pentru reteta Prajituri intoarse de cocos si ananas:
PENTRU TOPPING
- 50g de unt, plus extra pentru uns;
- 50g de zahar brun;
- 2 linguri rom (optional);
- 6 rondele de ananas de la conserva;
- 6 cirese glasate.
PENTRU BLAT
- 140g de unt moale;
- 140 de zahar fin;
- 2 oua mari batute;
- 140g faina cu agent de crestere;
- 1 linguritapraf de copt;
- 50g nuca de cocos deshidratata;
- 6 linguri de lapte;
- crema de vanilie, pentru servit.
Mod de preparare pentru reteta Prajituri intoarse de cocos si ananas:
1. Se incing intr-o tigaie mica untul, zaharul si romul (daca se foloseste) la foc mic pana ce se dizolva; se fierb cateva minute pana se transforma in sirop. Se imparte in sase forme termorezistente de 200ml, bine unse. Se adauga o rondela de ananas, cu o cireasa glasata in mijloc, in fiecare forma.
2. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 4. Se bat untul cu zaharul pana ce amestecul este pufos si deschis la culoare. Treptat, se incorporeaza si ouale, apoi se adauga ingredientele uscate. La final, se amesteca si laptele si se imparte compozitia intre cele sase forme. Se pun pe o tava de copt si se coc 25-30 minute pana ce cresc, capata o culoare aurie si sunt elastice la atingere.
3. Pentru servit, se intorc formele cu susu-n jos pe o farfurie sau pe un bol si se bate fundul formei usurel pentru a scoate prajitura. Se servesc cu crema de vanilie.
Pofta buna!