Desert de vara: Rețeta Fursecuri inimioara cu cirese
Vara a venit cu roadele sale delicioase, tocmai bune de pus in prajituri proaspete si facute cu multa dragoste. Pentru a celebra venirea anotimpului cald, noi va propunem un desert cu dragoste: fursecuri inimioara, cu cirese de iunie.
Publicat: Marti, 12 Iunie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 01 Ianuarie 2021, 19:25Ingrediente pentru rețeta Fursecuri inimioara cu cirese:
100g de zahar pudra, plus extra pentru presarat
200g de faina obisnuita, plus extra pentru presarat
50g de amidon
50g de migdale macinate
250g de unt rece, taiat in cubulete
50g de cirese glasate, tocate marunt
½ lingurita extract de migdale
8 linguri gem de cirese, trecut printr-o sita
Mod de preparare pentru rețeta Fursecuri inimioara cu cirese:
1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se cern zaharul pudra, faina si amidonul in acelasi vas. Se adauga migdalele si untul, apoi se amesteca totul pana cand se obtine un amestec omogen. Se adauga ciresele glasate tocate si extractul de migdale, apoi se framanta pana cand se obtine un aluat.
2. Se intinde pe o suprafata pe care s-a presarat putina faina, apoi se taie fursecurile folosind o forma de inima. Resturile se reintind pana cand se foloseste tot aluatul. Fursecurile se asaza cu grija pe tavi acoperite cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 8-10 minute sau pana cand devin auriu deschis.
3. Cu un dop sau ceva similar, se apasa usor in mijlocul fiecarui fursec pentru a face o adancitura rotunda. Se pune putin gem si se dau fursecurile din nou la cuptor timp de 2 minute. Se scot si se racesc pe un gratar, apoi se presara zahar pudra si se servesc.
Valori nutritionale per portie: 242 kilocalorii, 2g proteine, 27g carbohidrati, 15g grasimi, 8g grasimi saturate, 1g fibre, 14g zahar, 0,21g sare
Poftă bună!