Desert: Reteta Portofele aromate cu fructe
Aceste fursecuri pot fi o gustare delicioasa si aromata.
Publicat: Marti, 07 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 10 Februarie 2021, 19:06Ingrediente pentru reteta Portofele aromate cu fructe:
- 1 lingurita de scortisoara macinata;
- 1 lingurita de nucsoara macinata;
- 3 linguri de zahar brun;
- 4 linguri de unt moale;
- 1 mar, decojit si taiat marunt;
- 85g stafide.
INGREDIENTELE PENTRU ALUATUL DE SCONES
- 350g faina cu agent de crestere, plus extra pentru intins aluatul;
- ¼ lingurita de sare;
- 1 lingurita praf de copt;
- 85g de unt rece, taiat cubulete;
- 4 linguri de zahar brun;
- 150g de iaurt gras;
- 4 linguri de lapte integral;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 1 ou batut cu 1 lingura de lapte, pentru uns.
Mod de preparare pentru reteta Portofele aromate cu fructe:
1. Se amesteca o jumatate de lingurita din fiecare condiment cu doua linguri de zahar si untul, apoi se adauga marul si stafidele. Se amesteca faina cu condimentele ramase, apoi se urmeaza reteta de baza pentru scones inca de la pasul 1. Sa da la cuptorul setat la 220° C/gaz 7 o tava de copt.
2. Se rastoarna aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, apoi se intinde o foaie cu dimensiunea de 40x30cm. Se intinde untul amestecat cu fructe peste aluat, apoi se ruleaza pe lungime, acoperind cu grija capetele. Rulada astfel obtinuta se taie in 10 triunghiuri, care se ung cu ou. Se presara deasupra o lingura de zahar. Se pudreaza cu faina tava de copt, apoi se asaza in ea portofelele si se coc 14 minute, pana cresc si devin aurii. Se servesc calde, cu extra unt, daca iti place.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro