Desert: Rețeta Prajitura cu scortisoara si nuca
Prajitura cu scortisoara se prepara foarte usor, iar glazura cu suc de portocale ii ofera o aroma deosebita.
Publicat: Sambata, 31 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 03 Ianuarie 2021, 17:01- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Prajitura cu scortisoara si nuca:
- 100g de nuca macinata;
- 4 oua;
- 250g de zahar;
- 200ml de ulei de floarea soarelui;
- 200ml de suc de portocala fara zahar;
- 300g de faina alba;
- 1 plic de zahar vanilinat;
- 1 plic de praf de copt;
- 2 linguri de cacao;
- 1/2 lingurita de scortisoara.
Pentru glazura:
- 100g de zahar pudra;
- 2-3 linguri de suc de portocale;
- esenta de rom;
- 2 linguri de nuca macinata.
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura cu scortisoara si nuca:
1. Se bat ouale cu zaharul pana devine spuma. Se adauga sucul de portocale, uleiul si nuca macinata si se amesteca bine.
2. Se amesteca faina cu praful de copt, cacaoa si scortisoara si se incorporeaza in oua.
3. Se tapeteaza o tava cu faina si se toarna compozitia. Se tine la cuptor pana se rumeneste.
4. Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu sucul de portocale si esenta la rom. Aceasta se toarna peste prajitura, dupa ce s-a racit. Pe deasupra, se presara nuca macinata.
Poftă bună!
FOTO: passionateaboutbaking.com