Desert: Rețeta Prajitura pufoasa si usoara cu ciocolata si cafea
Iata un desert care va fi pe gustul intregii familii!
Publicat: Duminica, 20 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 27 Decembrie 2020, 16:15Ingrediente pentru rețeta Prajitura pufoasa si usoara cu ciocolata si cafea:
- unt moale, pentru uns;
- 3 oua mari;
- 85g de zahar;
- 70g de faina obisnuita;
- 1 lingura de amidon;
- 2 linguri de cacao;
- ½ lingurita praf de copt.
PENTRU GLAZURA SI UMPLUTURA
- 25g de ciocolata neagra, tocata;
- 1 lingura de cafea neagra, gata facuta;
- 100g crema de branza;
- 100g de iaurt grecesc sau alt iaurt gras;
- 2 linguri de zahar pudra.
PENTRU DECOR
- 15g de ciocolata neagra, maruntita.
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura pufoasa si usoara cu ciocolata si cafea:
1. Se incalzeste cuptorul la 180º C /gaz 4. Se ung cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt doua forme de copt cu diametrul de 18cm. Se bat ouale si zaharul pana cand devin usoare si spumoase - aproximativ 10 minute cu un mixer electric. Compozitia trebuie sa-si fi marit mult volumul si sa fie suficient de groasa incat sa ramana urme la suprafata, atunci cand scoti paletele mixerului.
2. Se cern deasupra compozitiei faina, amidonul, cele doua linguri de cacao si praful de copt, apoi se incorporeaza cu o lingura mare de metal. Se imparte amestecul in cele doua forme, niveland suprafata, si se da la cuptor 15-20 de minute pana cand blaturile cresc bine, incep sa se dezlipeasca de pe margini si isi recapata forma dupa ce le apesi usor cu degetul. Se lasa la racit in forme 5 minute, apoi se rastoarna pe un stativ de metal.
Pe aceeași temă3. Pentru glazura, se pun la microunde ciocolata si cafeaua, 20-30 de secunde, pe treapta medium. Se amesteca incet pana cand se omogenizeaza, apoi se lasa putin la racit. Se bate branza cu iaurtul si cu zaharul pudra pana cand se omogenizeaza, apoi se toarna jumatate din amestec intr-un bol, se amesteca cu ciocolata topita si se lasa deoparte. Se asaza unul dintre blaturi pe un platou si se unge cu crema alba de iaurt. Se acopera cu celalalt blat si se unge cu crema de iaurt cu ciocolata.
4. La final, se pun la microunde 15g de ciocolata, timp de 20 de secunde pe treapta medie pana cand se topeste. Se amesteca usor pana cand se omogenizeaza si se stropeste peste prajitura.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro