Desert: Rețeta Tarte cu lamaie si migdale
Aceasta tarta se prepara foarte usor, iar aroma de lamaie si de migdale va va aminti de zilele toride de vara.
Publicat: Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 05 Decembrie 2020, 21:49- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru Rețeta Tarte cu lamaie si migdale:
- 350g aluat de tarta gata facut;
- 100g de unt la temperatura camerei;
- 100g de zahar fin;
- coaja rasa de la 2 lamai;
- 2 oua;
- 75g de migdale macinate;
- 25g de faina obisnuita;
- 6 linguri de zeama de lamaie;
- 25g fulgi de migdale;
- zahar pudra pentru presarat;
- smantana pentru servit.
Mod de preparare pentru Rețeta Tarte cu lamaie si migdale:
1. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 6. Se pune aluatul in sase forme de tarte cu fundul detasabil si cu dimensiunile de 10cmx2cm. Se taie surplusul de aluat si se pun la rece.
2. Pentru a prepara crema Frangipane, se bat untul, zaharul si coaja de lamaie pana se obtine un amestec cremos. Se adauga ouale unul cate unul, impreuna cu o lingura de migdale macinate si cu zeama de lamaie.
3. Se presara fulgii de migdale, se pun pe o tava si se coc in cuptor timp de 25-30 de minute sau pana cand blatul este rumen si umflat. Se scot tartele din forme si se servesc calde cu zahar pudra si smantana, dupa preferinte.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro