Femeile dezvăluie ingredientul care face cafeaua cea mai bună. Un festin de gust te îmbrățișează dimineața
Electricitatea statică, generată de frecarea boabelor în timpul măcinării, duce la răspândirea particulelor de cafea în diverse direcții. Adăugarea apei acționează ca un izolator, reducând acest efect și contribuind la o măcinare mai curată. Multe femei au dezvăluit că acest truc le-a ajutat lucruc are a condus la un studiu ce demonstrează acest lucru. Iată cum prepari o cafea delicioasă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 29 Decembrie 2023, 15:12 | Actualizat: Vineri, 29 Decembrie 2023, 17:10Pasionații de cafea au susținut multă vreme că adăugarea unei cantități mici de apă la boabele de cafea înainte de măcinare poate face o diferență semnificativă. Un studiu recent efectuat de specialiștii de la Universitatea din Oregon pare să confirme motivul precis pentru această practică.
Cercetarea a examinat impactul acestei tehnici, inițial adoptată pentru a simplifica procesul de preparare a cafelei, care deseori implica dezordine, asupra aromei acesteia.
Pe aceeași temăCum prepari o cafea delicioasă potrivit unui studiu
Apa acționează ca un izolator, atenuând acest efect - un proces cunoscut sub numele de tehnica "picăturii Ross". "A fost propusă pentru prima dată de un entuziast pe un forum de home barista", a spus Hendon. "Ideea există de câțiva ani, iar inițial a fost împrumutată din industria de producție a materialelor, cum ar fi celuloza de lemn", potrivit CNN.
Cu toate acestea, ceea ce a început ca o modalitate de a reduce mizeria s-a transformat încet într-un mod mai sofisticat de a obține o cafea mai bună - sau cel puțin așa credeau oamenii. Teoria era că, prin reducerea electricității statice, apa nu numai că împiedica cafeaua măcinată să zboare sau să se lipească de interiorul mașinii de măcinat, ci și să se formeze aglomerări microscopice în timpul preparării cafelei.
Pe aceeași temăCantitatea ideală de apă se poate schimba în funcție de parametri precum tipul de prăjire și grosimea măcinării, așa că nu există o regulă unică pentru toți, dar, în medie, studiul a constatat că adăugarea de apă crește randamentul de extracție cu 10%. Hendon a avertizat că acest lucru nu echivalează neapărat cu o diferență tangibilă în ceea ce privește aroma, dar confirmă beneficiul tehnicii "picăturii Ross".
"(De când a fost publicat studiul) am primit o mulțime de e-mailuri de la oameni care îmi spun cât de recunoscători sunt, pentru că, doar din punct de vedere al curățeniei, acesta este un upgrade masiv, masiv", a spus Hendon. "Ceea ce aș recomanda pentru utilizatorul casnic este să înceapă cu o singură picătură de apă și să crească de acolo - există o cantitate substanțială de nuanțe în acest proces."
Există, de asemenea, și o capcană: Apa îmbunătățește curățenia, indiferent de metoda de preparare, dar un beneficiu de preparare apare doar la espresso și, într-o măsură mai mică, la cafeaua cu filtru. Atunci când se folosește o cafetieră, o presă franceză, nu se schimbă mare lucru, deoarece, având în vedere măcinarea mai grosieră necesară cu acestea, "toată apa atinge deja toată cafeaua", a spus Hendon.
Pe aceeași temă