Gnocchi de casă cu prosciutto și creveți. Rețeta lui Chef Munti
Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal,ne propune pentru o masă gustoasă și hrănitoare o rețetă simplă de Gnocchi de casă cu prosciutto și creveți.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 21 August 2020, 13:35 | Actualizat: Vineri, 21 August 2020, 14:24De ce să cumpărăm gnocchi când putem să-i preparăm singuri dintr-un aluat simplu de cartofi cu făină și ouă, sau ne putem juca cu ingredientele după pofta inimii?
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Gnocchi de casă cu prosciutto și creveți:
- Pentru aluat de gnocchi:
- 250 gr cartofi
- 80 gr parmezan
- 2 ouă
- 110 gr făină
- Sare
- Pentru servit:
- salvie fresh
- 100 gr prosciutto crudo
- 100 gr parmezan
- 200 gr creveți
- 4-5 căței de usturoi
- busuioc fresh
- câteva bucăți de ceapă shalote
- 1 fenicul
- coajă de portocală
- puțin unt
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Gnocchi de casă cu prosciutto și creveți?
Mai întâi punem cartofii la fiert în apă cât să fie acoperiți și îi lăsăm până sunt bine de tot pătrunși. Îi curățăm și îi pasăm ca pentru piure, cât sunt calzi și îi amestecăm cu sare, făină și parmezan răzuit. La final, adăugăm unul câte unul, ouăle.
Lăsăm aluatul de gnocchi la odihnit 15-20 de minute, apoi modelăm din el rulouri subțiri din care tăiem gnocchi de 7-8 mm grosime.
Pe aceeași temăPunem un vas cu apă și sare la fiert, iar când apa începe să fiarbă, adăugăm gnocchii. Îi lăsăm să fiarbă până se ridică la suprafață.
Cât timp avem aluatul la odihnit ne ocupăm de restul ingredientelor.
Curățăm creveții și îi tragem la tigaie în unt cu un cățel de usturoi. Scoatem creveții și adăugăm prosciutto.
Curățăm ceapa, feniculul și usturoiul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm într-un vas, împreună cu coaja de portocală. Tocăm mărunt și verdeața.
Pe aceeași temăScoatem gnocchii din apă, îi scurgem și îi amestecăm în tigaia cu unt și prosciutto. Adăugăm și restul ingredientelor și le amestecăm bine câteva minute. mai completăm cu puțină apă de la gnocchi, dacă necesită.
Un preparat gustos, sănătos și foarte sățios.