Pentru iubitorii de spanac și brânzeturi, o delicioasă rețetă de gnocchi din spanac cu sos alb și ciuperci.
- Ingrediente
- 500 g cartofi fierți și pasați
- 250 g făină
- 2 ouă
- 150 g spanac
- 150 g brânză cremoasă
- 100 g parmezan
- 400 g smântână
- 50 g unt
- 15 ml ulei
- cimbru
- 250 g ciuperci champignon
- 125 ml vin alb
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare gnocchi din spanac cu sos alb și ciuperci
Cartofii se curăță, se spală și se taie în cuburi, apoi se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Când sunt bine fierți, se transformă în piure, împreună cu untul. Se face un piure mai gros decât de obicei.
Spanacul se trece prin blender împreună cu ouăle, apoi se adaugă peste piureul răcit și se încorporează, treptat, făina.
Se prelucrează un aluat ferm care se modelează în rulouri subțiri din care se porționează gnocchi.
Gnocchii se fierb în apă clocotită cu sare, pentru 2 minute, apoi se scot pe un platou până se prepară sosul.
Pentru sos, se pune smântâna la încălzit și se desfac brânzeturile în ea, asezonându-se cu piper și frunze de busuioc.
Se amestecă sosul, continuu pe foc, până se omogenizează bine, apoi se vor adăuga, gnocchi și se mai lasă pe foc un minut sau două.
Ciupercile se feliază și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline.
Se adaugă și o crenguță de cimbru pentru a le aromatiza.
Când sunt rumenite pe ambele părți, se adaugă puțin vin alb și se mai lasă pe foc, până se evaporă vinul.
Se servesc gnocchi cu spanac, scăldați în sosul de brânzeturi, alături de delicioasele ciuperci.
Să vă fie de folos!