Gustare: Chifle cu menta
Specialitate din Cipru, aceasta reteta iti va ramane imprimata in papilele gustative. Prepararea chiflelor cu menta nu dureaza mai mult de 50 de minute. Pofta buna!
Publicat: Marti, 06 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 30 Noiembrie 2020, 19:52Ingrediente pentru rețeta de chifle cu mentă:
500g de faina
1 pliculet praf de copt
200g de unt, moale
1 cutie mare de iaurt (470g)
150g de branza feta
200g de cascaval
2 maini de stafide
menta uscata, din 3 pliculete de ceai
1 ou, batut
1 lingura de susan
Mod de preparare pentru rețeta de chifle cu mentă:
1. Se incinge cuptorul la 180º C. Se amesteca faina cu praful de copt. Se rad feta si cascavalul.
2. Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, in afara de ou si susan. Se framanta un pic, pana se obtine un aluat omogen (daca mai e nevoie, se mai adauga faina).
3. Se formeaza bile din aluat si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se ung cu ou batut si se presara cu susan. Se dau la cuptor 30-40 de minute, pana devin aurii.
Foto: Good Food