Idei de mâncare cu cartofi. Rețete delicioase
Cartofii sunt unele dintre cele mai accesibile legume, bune la preț și versatile atunci când vine vorba de prepararea lor. Astăzi vei descoperi o serie de mâcăruri cu cartofi, cărora le vei rezista cu greu.
Publicat: Vineri, 24 Septembrie 2021, 19:52 | Actualizat: Vineri, 24 Septembrie 2021, 20:06Cartofii pot fi gătiți în numeroase moduri și sunt o garnitură excelentă la orice fel de mâncare. Mai mult, sunt sănătoși și pot fi atât fierți, copți, cât și prăjiți.
Persoanele care aleg să introducă în mesele lor zilnice cartofi, se bucură de o varietate de moduri în care pot fi gătiți și fie că ești vegetarian, ții dietă pentru că vrei să slăbești sau ai un stil de viață sănătos, cartofii sunt o opiune excelentă.
Rețetă de cartofi în stil Tapas
Pentru o rețetă delicioasă cu cartofi în stil Tapas sau spaniol ai nevoie de o ceapă tăiată mărunt, un cățel de usturoi tocat la fel de mărunt și un ardei iute (dacă îți place mâncarea picantă) care trebuie tocat mărunt alături de celelalte legume.
Toate legumele trebuie puse în tigaie la călit, cu două linguri de ulei de măsline, iar pentru ca rețetă să iasă ca la carte ai nevoie de ingrediente pe măsură, astfel folosește o linguriță de oregano uscat și adaug-o când ceapa s-a înmuiat.
După ce legumele au început să se facă, pune o linguriță de piure de tomate, 250 de grame de roșii tăiate din conservă, un sfert de linguriță de zahăr sau miere de albine, după cum preferi și un vârf de cuțit de paprika și pudră de chilli, pentru un preparat picant.
Toate ingredientele se prăjesc 5 minute, apoi se adaugă 300 de grame de cartofi fierți, tăiați bucățele mici și se mai lasă vreme de 5 minute în tigaie, alături de celelalte ingrediente.
Voila! Ai un preparat gustos și sănătos cu cartofi.
Reteta de Tortillas
Tortillas/tortilla este un preparat originar din Mexic, iar cuvântul înseamnă o pâine rotundă, subțire și nedospită, din făină de grâu sau de porumb. În compoziția sa are sare și apă. Pâinica aceasta se coace pe o tavă încinsă alături de preparate din carne și legume.
Foile de tortilla se pot cumpăra gata făcute de la supermarket sau pot fi făcute acasă, după instrucțiunile deja amintinte mai sus.
După ce avem foile de tortilla ne putem ocupa de conținut. Astfel, avem nevoie de 700 de grame de cartofi fierți și tăiați subțire, o ceapă feliată care se pune la călit cu o lingură de ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui, după cum preferați. Aceasta va sta pe foc până devine aurie și se înmoaie, iar apoi se amestecă cu cartofii.
Imediat după ce a fost adăugată leguma principală, cartoful, se pune în tigaie și 280 de grame de ardei copți pe care îi feliați. Aceștia pot fi la conservă, luați din supermarket sau copți în casă.
După ce stau 5 minute împreună, se pot adăuga condimente după gust, sare piper, oregano, cimbru și orice altceva doriți, iar deasupra se vor turna 6 ouă bătute, ca la o omletă.
Compoziția va fi lăsată în tigaie până când baza și marginea se încheagă, iar apoi se bagă la cuptor și se lasă până când se rumenește deasupra.
După ce se răcește puțin se poate tăia cu un cuțit ud, după cum știm din sfaturile din bucătăria bunicii, și se servește caldă sau rece, după cu preferați.
Preparate la fel de gustoase și asemănătoare se găsesc în numeroasele restaurante și pot fi comandate din aplicația eatZZ.
Rețetă de ciorbă țărănească cu cartofi
Una dintre cele mai savuroase rețete este ciorba țărănească de cartofi, ca la mama acasă, cu porc afumat.
Gustul svuros și inegalabil al ciorbei vine din cartofii fierți și din carnea afumată de porc. Această rețetă este un adevărat deliciu dacă sunt adăugate și sos de roșii, dar și nelipsita ceapă călită, aurie.
Pentru această ciorbă ai nevoie de jumătate de kg de cartofi, jumătate de kg de porc afumat, jumătate de kg de roșii coapte, două cepe tăiate mărunt care se vor căli, trei morcovi, suc de roșii, două linguri de ulei, 2,5 l de apă, leuștean, pătrunjel, cimbru, sare și piper după gust.
Carnea de porc se pune la fiert în 2,5 l de apă, o ceapă se pune la călit, însă pentru a nu se prăji se adaugă treptat apă din oala în care fierbe carnea. Când ceapa a fost pătrunsă, se adaugă treptat roșiile coapte, fără coajă și tocate mărunt. Legumele se lasă la fiert până ce zeama scade și se adaugă un sfert de linguriță de cimbru sau după gustul fiecărei persoane.
În oala în care fierbe afumătura de porc se pun cealaltă ceapă tocată mărunt și morcovii tocați sau feliați abia atunci când carnea deja este pătrunsă. După ce ceapa și morcovii au fiert se adaugă ingredientul principal cartofii. Sosul de roșii se adaugă după ce cartofii au fiert.
Pentru ca ciorba să iasă cu adevărat gustoasă, trebuie să lăsăm până dă în două sau trei clocote, timp în care o asezonăm după gust și adăugăm leușteanul.
Pătrunjelul verde se adaugă abia după ce ciorba este gata pentru o notă de savoare.
O astfel de ciorbă se poate găsi în numeroase restaurante din aplicația eatZZ. Comandă acasă un preparat delicios și bucură-te de gustul tradițional.
De asemenea, amintim și alte mâncăruri cu cartofi care sunt cu adevărat gustoase: piure de cartofi, cartofi prăjiți, tocăniță de cartofi, chifteluțe picante cu cartofi, pateuri cu brânză și cartofi, salată rusească, cartofi gratinați, cartofi picanți la cuptor, supă de cartofi cu morcovi și praz și multe alte preparate cu cartofi care pot fi găsite în restaurantele din aplicația eatZZ.
Comandă acum și inspiră-te din ceea ce bucătarii reușesc să facă!
Descarcă aplicația eatZZ de aici >>> www.eatzz.ro/#descarca-aplicatia
Vezi toate restaurantele din aplicația eatZZ >>> https://eatzz.ro/bucuresti/restaurante