Antena Căutare

Sfaturi din bucătăria bunicii. Trucurile pe care orice gospodină ar trebui să le știe

Gătitul este o necesitate, dar și o plăcere, iar ca să îți iasă mâncarea cu un gust desăvârșit trebuie să știi anumite trucuri care te vor ajuta să obții exact ce îți dorești. Aceste sfaturi te vor ajuta să și scurtezi timpul petrecut în bucătărie. Iată ideile din bucătăria bunicii care îți vor prinde foarte bine.

Am adunat câteva trucuri de gătit care vor fi utile oricărei persoane ce se decide să gătească sau vrea să înțeleg cum un preparat comandat de la restaurant a ieșit atât de bun și de gustos. | shutterstock

Pasionații de bucătărie știu cât de important este să știi anumite lucruri despre cum să gătești corect și să aibă și gust, iar uneori aceste informații fie se găsesc în cărțile sau revistele de bucate, fie le află de la membrii familiei, care se pricep cel mai bine la preparat orice aliment.

Am adunat câteva trucuri de gătit care vor fi utile oricărei persoane ce se decide să gătească sau vrea să înțeleg cum un preparat comandat de la restaurant a ieșit atât de bun și de gustos.

Veți descoperi câteva idei despre cum să folosiți și să combinați mult mai bine produsele alimentare pentru un rezultat excelent în farfurie.

Cele mai bune trucuri din bucătăria bunicii

Articolul continuă după reclamă

Chiar dacă sunteți bucătar cu experiență sau pur și simplu gătiți din pasiune sau din nevoie, aceste trucuri din bucătăria bunicii vă vor fi de mare folos și vă vor ajuta să deveniți din ce în ce mai bun și mai eficient când gătiți.

Cum gătești Bacon

Dacă adori baconul în mâncare, atunci trebuie să știi că pentru a fi ușor crocant, el trebuie copt, nu prăjit! Astfel, nu prăjiți baconul în tigaie, feliați-l și îl puneți la cuptor încins. Tehnica aceasta este folosită în majoritatea restaurantelor pentru un bacon delicios, care păstează aroma și este crocant, nu uscat.

Condimente cu aromă intensă

Un aspect mai puțin știut este că pentru a avea o mâncare delicioasă, condimentele care se adaugă sunt încălzite.

Astfel, înainte de a adăuga mirodeniile în mâncare, vă sugerăm să luați o tigaie și să le încălziți puțin. În acest fel, aromele vor fi mult mai intense decât de obicei și se vor îmbina perfect.

Mai mult decât atât, trebuie să știți că este important ca fiecare condiment să fie păstrat în recipiente și ambalaje bine sigilate pentru a-și păstra aroma intensă.

Stafide delicioase

Dacă sunteți fanul stafidelor, atunci este bine să știți că înainte de a le pune în cozonac sau prăjituri este bine să le țineți în apă călduță sau în rom. În acest fel, ele se vor înmuia și vor elibera aroma mult mai puternic, care va pătrunde preparatul în timpul coacerii.

Maioneza tăiată

Nu există gospodină care să nu se fi confruntat măcar o dată cu acest lucru: s-a tăiat maioneza. Ei bine, nu trebuie să aruncați produsul, ci trebuie să aveți în vedere următorul truc.

Dacă maioneza pe care tocmai o faceți s-a tăiat, atunci fierbeți un ou și faceți altă maioneză. Când aceasta începe să se întărească, în loc de ulei, adăugați treptat vechea maioneză, care s-a tăiat, puțin câte puțin.

Dacă se taie, nu aruncați! Adăugați câțiva stropi de apă rece și amestecați bine bine până își reface textura.

Mai mult, maioneza nu se va tăia dacă adăugați înainte de preparare un vârf de cuțit de sare de lămâie și o linguriță de albuș.

Sarmale delicioase

Sarmalele bunicii mereu sunt cele mai bune, iar unii încă păstrează în amintire gustul intens al sarmalelor pregătite de bunica. Ei bine, ca acestea să fie foarte foarte gustoase, indiferent dacă sunt gătite cu carne tocată în frunze de viță sau în frunze de varză, trebuie fierte în vin roșu aproximativ 15 minute, poate și mai bine.

De asemenea, dacă în loc de sarmale alegeți să faci ardei umpluți, un truc foarte bun pentru ca aceștia să-și păstreze culoarea și să nu se înmoaie este să îi ungeți cu ulei de măsline înainte de a-i umple și a-i pune la fiert.

O ciorbă bună

Și dacă tot suntem la capitolul carne tocată, pentru ca perișoarele din ciorbă să nu se mai împrăștie și să fie o compoziție fermă, adăugați o lingură de orez.

De asemenea, dacă ați uitat să luați spuma de la carnea adăugată în ciorbă, puneți în oala care fierbe un albuș de ou. Acesta va strânge spuma și va lăsa ciorba limpede.

Un cozonac pufos și feliat frumos

Ca să ai un cozonac pufos, trebuie să ai un aluat foarte pufos, iar pentru asta ai nevoie de o lingură de oțet adăugată în compoziție.

După coacere, folosește lama cuțitului umezită și taie cozonacul în acest fel pentru a nu se sfărâma.

Ei bine, dacă aceste trucuri îți sunt de folos, trebuie să știi că fiecare bucătar din restaurantele eatZZ le aplică, iar mâncarea este cu adevărat un curcubeu pentru papilele gustative. Încearcă ceva ce îți face cu ochiul! Iar dacă nu ai chef de gătit, comandă acum mâncare delicioasă!

Descarcă aplicația eatZZ de aici >>> www.eatzz.ro/#descarca-aplicatia

Vezi toate restaurantele din aplicația eatZZ >>> https://eatzz.ro/bucuresti/restaurante

Dieta ketogenică. Ce este, care sunt beneficiile, contraindicațiile și ce trebuie să mâncăm... Stilul de viață vegetarian sau raw-vegan...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x