Paște 2018! Rețeta pe care trebuie să o încerci cel puțin o dată în viață - drob de miel cu carne de pasăre!
Drobul de miel se numără printre preparatele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Paște, însă dacă te-ai plictisit de rețeta clasică îți propunem una mai ușoară și anume - drob de miel cu carne de pasăre.
Publicat: Vineri, 30 Martie 2018, 08:53 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:44- Luni, Marți și Miercuri de la 20:30, Nea Mărin se întoarce! Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Formula 1™ se vede în AntenaPLAY! Nu rata Marele Premiu din Imola pe 19 mai, de la 19:45 în AntenaPLAY!
Drobul de miel se numără printre preparatele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Paște, însă dacă te-ai plictisit de rețeta clasică îți propunem una mai ușoară și anume - drob de miel cu carne de pasăre.
Pentru a găti această rețetă ai nevoie de:
- 1,5 kilograme de măruntaie de miel (ficat, inimă, splină, plămâni)
- un kilogram de piep de pasăre
- șapte ouă
- 100, 150 ml ulei
- patru linguri de smântână
- două legături de ceapă verde
- o legătură de usturoi verde
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- condimente pentru drob
- sare
- prapur
Mod de preparare drob de miel cu carne de pasăre:
Pentru a prepara această rețetă trebuie să speli bine organele de miel, după care să le fierbi cu un praf de sare. Fierbe, de asemenea, și pieptul de pui, iar apoi așteaptă să se răcească. Apoi, toacă-le mărunt.
Între timp, însă, curăță și spală ceapa, usturoiul și mărarul. Toacă-le mărunt, iar apoi adaugă-le peste compoziția de carne.
Condimentează, adaugă ouăle crude, iar apoi amestecă bine până când se omogenizează compoziția.
Într-o formă așează prapurele, pune jumătate din compoziție, după care adaugă ouăle fierte. Adaugă restul compoziției și acoperă cu prapurele.
Introdu tava în cuptor pentru circa 30 de minute.
Poftă bună!
Credit foto: infoziare