Prăjitura pentru sărbători cu foi cu nucă și cremă de mascarpone cu nesquik. E gata în mai puțin de o oră!
Cum se preparară rețeta prăjitură cu nucă și cremă cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia. Iată detaliile în rândurile de mai jos!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 28 Noiembrie 2024, 12:25 | Actualizat: Joi, 28 Noiembrie 2024, 12:34Deși rețeta originală este cu cremă de unt și cafea, vă propunem o variantă alternativă, care poate fi consumată și de copii. După ce o vor încerca, cei mici o vor adora!
Pe aceeași temăRețeta pas cu pas de prăjitură cu nucă și cremă cu mascarpone
Ingredientele necesare pentru prăjitura cu nucă și cremă cu mascarpone:
Pentru blat:
- 6 albușuri
- 4 gălbenușuri
- un praf de sare
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g nucă măcinată
- 2 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 2 gălbenușuri
- 4 linguri zahăr
- 100 ml lapte
- 1 lingură faină albă
- 100 g unt
- 250 g mascarpone
- sucul de la jumătate de lămâie
Pentru ornat:
- 2-3 linguri nucă măcinată
- 1-2 linguri nesquik
Mod de preparare:
Blatul: Albușurile, alături de un praf de sare, se mixează până când se formează o spumă tare. Se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat și se mixează bine până la încorporare.
Într-un bol se amestecă nuca măcinată cu făină și praful de copt. Se încorporează cele patru gălbenușuri pe rând, apoi se pune nuca și făina în două-trei reprize, amestecând de jos în sus până la încorporare.
Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasă blatul la răcit.
Crema: Cele două gălbenușuri se amestecă cu zahărul, făina și laptele. Se omogenizează bine, apoi se pune pe foc mic și se lasă să fiarbă încet până se îngroașă. Se ia de pe foc și se amestecă cu untul. Se lasă la răcit. Când s-a răcit bine de tot, se amestecă împreună cu mascarpone și la final se adaugă zeama de lămâie. Se întinde crema peste blat, se nivelează, iar deasupra se presară nuca măcinată apoi nesquik-ul. Se dă la rece până la servire. Poftă bună!
Pe aceeași temă