Rețetă de dorada cu piure de cartofi în coajă și sos de praz - Reţeta lui Chef Berry
Dacă vă ește poftă de un preparat delicios pe bază de pește, Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, vă recomandă o interesantă rețetă de dorada cu piure de cartofi în coajă și sos de praz.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 11 Februarie 2020, 13:24 | Actualizat: Miercuri, 07 Aprilie 2021, 20:26Este un preparat complex, cu o combinație interesantă de ingrediente gustoase, perfect pentru un prânz generos în familie!
Ingrediente pentru rețetă de dorada cu piure de cartofi în coajă și sos de praz:
- 1 pește dorada
- 1 praz
- 1 lămâie
- 1 legătură de ceapă verde
- 100 gr unt
- 100 gr roșii deshidratate
- 50 gr muguri de pin
- 50 gr măsline
- 100 gr baby spanac
- 500 gr cartofi
- 100 ml lapte
- sare și piper
- flori aromatizate
Mod de preparare pentru Rețetă de dorada cu piure de cartofi în coajă și sos de praz:
Pentru piureul de carofi în coajă, cartofii se spală foarte bine pe coajă și se dau la cuptor la 190 de grade pentru 30 de minute.
Laptele se pune la fiert cu florile aromatizate, apoi se strecoară. Cartofii copți se pasează cu tot cu coajă, se adaugă laptele, untul, măslinele și roșiile deshidratate, sare și piper și va rezulta un piure aromat și foarte consistent.
Dorada se curăță și se filetează, se asezonează cu sare și piper, se trece prin făină și se prăjește în unt.
Prazul se toacă rondele, la fel și ceapa verde și se trag la tigaie în unt, apoi se adaugă spanacul și se transformă într-un sos gustos cu care se va servi dorada și piureul de cartofi în coajă.
Spor și poftă bună!