Reteta de post a zilei: Rosti cu pastarnac
Chiftelutele de pastarnac sunt dulci si aromate. Le poti consuma simple sau ca garnitura la un fel principal.
Publicat: Luni, 26 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 29 Ianuarie 2021, 17:26Ingrediente pentru reteta de post Rosti cu pastarnac:
- 500g de cartofi decojiti si rasi;
- 500g de pastarnac mic, decojit si ras;
- 1 ceapa mare rasa;
- 2 lingurite de cimbru tocat;
- 75 g de margarina topita, plus extra pentru prajire.
Mod de preparare pentru reteta de post Rosti cu pastarnac:
1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se pun cartofii rasi intr-un prosop de bucatarie si se storc pentru a indeparta excesul de lichid. Se pun intr-un vas impreuna cu pastarnacul, ceapa, cimbrul si margarina topita. Se asezoneaza bine si se amesteca. Se imparte amestecul in 6 parti, carora li se dau forme de chiftele.
2. Se incalzeste putina margarina intr-o tigaie nonaderenta pana cand face spuma, apoi se prajeste fiecare chiftea timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine rumena si crocanta (probabil va fi necesar sa le prajesti in doua serii). Se pun pe o tava si se coc la cuptor timp de 8-10 minute sau pana cand sunt fragede atunci cand sunt impunse cu un cutit.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro