Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului. Gospodinele iubesc acest mod de preparare
Pentru că Postul Paștelui a început, gospodinele se pregătesc în fiecare zi cu mâncare bună și respectă cu sfințenie regulile. Iată cum poți prepara chiar la tine acasă o mâncare de ștevie de post ca la restaurant.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 18 Martie 2024, 11:40 | Actualizat: Luni, 18 Martie 2024, 13:03- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În anul curent, Postul Paștelui a început pe data de 18 martie, după ce au avut loc Moșii de iarnă și Lăsata Secului. Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi din an, dar și cel mai aspru, iar cu toate acestea este ținut de foarte multe credincioși, fie din motive religioase, fie pentru beneficiile postului asupra sănătății.
Pentru gospodine este o perioadă grea pentru că, de cele mai multe ori, rămân fără idei atunci când vine vorba să gătească ceva nou, de post, care să îi mulțumească pe toți membrii familiei.
Iată o rețetă perfectă pentru o mâncare de ștevia, leguma vedetă a sezonului de primăvară.
Pe aceeași temăRețetă mâncare de ștevie pentru post
Potrivit unei publicații, una dintre cele mai apreciate rețete din județul Constanța este preparată de călugării de la Mănăstirea Dervent. Mâncarea tradițională este foarte ușor de preparat și vine în ajutorul fiecărei gospodine atunci când nu știe ce să mai gătească.
Iată cum se prepară o mâncare de ștevie perfectă și de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente
- 5 - 6 legături de ștevie
- 6 căței de usturoi
- 2 cepe potrivite
- 250 ml untdelemn
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de mărar verde tocat
- sare după gust
- piper după gust
Mod de preparare
Primii pașii sunt de a se spăla ștevia și de a se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Dupa 10-15 minute de fierbere se toarnă într-o cană o parte din zeama care a fiert.
Următorul pas este de a tăia ceapa mărunt. Usturoiul, de asemenea, se zdrobește, iar apoi se călesc împreună într-o cratiță împreună cu untuldelemn încis.
Peste amestec se adaugă zeama în care ștevia a fiert și făina.
Ștevia rămasă se toacă mărunt și se adaugă treptat în cratiță peste tot amestecul obținut.
Este important să verificați când s-a incorporat cel mai bine și apoi să opriți focul adăugând din nou sare, dar și piper după gust.
Preparatul este gata de servit atât ca fel principal, cât și alături de mămăligă, pilaf de orez sau de cartofi natur.
Pe aceeași temăBeneficiile șteviei pentru organism
Ștevia este o plantă dulce care este folosită de cele mai multe ori ca îndulcitor natural și ca înlocuitor pentru zahăr.
Această plantă are extrem de multe beneficii pentru organsim. Iată doar câteva dintre acestea:
- Nu are calorii
- Ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge
- Nu afectează nivelul glicemiei, fiind benefică pentru persoanele cu diabet
- Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii
- Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale
- Poate contribui la scăderea în greutate, deoarece nu conține calorii
- Poate reduce pofta de dulce
- Nu provoacă carii dentare, așa cum o face zahărul
- Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să reducă consumul de zahăr și să adopte un stil de viață mai sănătos