Reteta: Dorada la tava cu usturoi
Incearca o reteta mediteraneeana de peste la cuptor: dorada pe pat de legume, stropite cu suc proaspat de lime.
Publicat: Marti, 02 Noiembrie 2010, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 13 Ianuarie 2021, 20:32Ingrediente pentru reteta Dorada la tava cu usturoi:
- doua dorade mari
- doua limete
- usturoi
- doua cepe
- doua linguri cu otet de mere
- doua rosii
- un ardei iute
- doi ardei capia
- doua fileuri de ansoa
- 50 ml ulei
- 700 g cartofi
- 200 ml lapte
- sare
- piper
- oregano
- smantana
Mod de preparare pentru reteta Dorada la tava cu usturoi:
1. Doradele se curata, se eviscereaza si se spala. Cepele se curata, se spala si se taie rondele.
2. Se presara intr-o tava adanca, se pun deasupra felii de ardei capia si ardei iute, se adauga felii de rosii si se condimenteaza. Se asaza peste ele pestii condimentati si umpluti cu oregano, se stropesc cu ulei amestecat cu fileurile de ansoa pisate, sare si piper.
3. Se toarna peste tot otetul, se presara oregano, usturoi pisat si se toarna putina apa.
4. Peste peste se pun felii de limeta, se introduce tava in cutorul incins si se coc la foc mediu 25-30 de minute.
5. Cartofii se curata si se taie bucati si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se paseaza, se amesteca bine cu sare, piper si laptele cald.
6. Se pun doradele in farfurii, se asaza alaturi piureul si se servesc.
Sfat: La piureul de cartofi se mai poate adauga si smantana sau putin ulei de masline.
Bautura: Pinot Gris
Poftă bună!
Citeste si Jurnalul National
Foto: topspanishtapas.com