Rețeta Papouzaki, inspirată din bucătăria grecească
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă inspirată din bucătăria grecească și anume: rețeta Papouzaki.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 27 Noiembrie 2019, 11:59 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:51Rețeta Papouzaki este pe bază de vinete umplute cu diverse legume, dar și alune caju, pentru un plus de gust.
Ingrediente pentru rețeta Papouzaki:
- 2-3 vinete medii
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras, galben
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 8-10 roșii cherry
- 50 gr capere
- 100 gr caju
- sare și piper
- ulei de măsline
Mod de preparare pentru rețeta Papouzaki
Vinetele se spală, se îndepărtează câte un capac de la ele și se scobesc de pulpa din interior, lăsând pereții groși se 5-6 mm. Miezul vinetelor se taie cubulețe care se trec prin făină și se prăjesc în baie de ulei, la foc iute.
Restul ingredientelor, spălate, curățate și tocate, se trag la tigaie în ulei de măsline aromat cu puțin usturoi. l final se adaugă și caperele și alunele caju. Se amestecă cu vinetele prăjite, se asezonează cu sare, piper și busuioc, iar cu acest amestec se vor umple cupele de vinete.
Vinetele umplute astfel se dau la cuptor pentru 12-15 minute, la 200 de grade, iar, opțional, se poate presăra deasupra lor brânză de oaie sau feta.